Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten azért teremtett, hogy szeressen téged

2022. szeptember 18. 03:00 - Lilla:)

heart-1164739_1920.jpg

"Az Úr örömét leli az Ő népében." (Zsolt 149,4 - GNT fordítás)

Isten azért teremtett, hogy szeressen téged.

A Biblia nem arról beszél, hogy Istenben van szeretet, hanem azt mondja, hogy "Isten a szeretet" (1Jn 4,8 - ESV fordítás). A szeretet az ő természetének lényege.

A Biblia azt mondja, "mert te teremtettél mindent, és azért léteznek, mert te megalkottad azt, amiben örömödet leled. " (Jel 4,11 - NLT fordítás)

Minden azért létezik, mert Isten örömét leli benne. Ő szeretni akar. Isten szeret minden egyes sziklát, növényt, állatot, csillagot, és minden emberi lényt is.

A  149. Zsoltár 4. verse ezt mondja: "Az Úr örömét leli az Ő népében." (GNT fordítás)

Isten mindig örömét leli benned. Miért? Mert Ő alkotott téged, Ő a te Mennyei Atyád.

Vannak, akik azt gondolják, hogy Isten csak akkor mosolyog rájuk, ha valami "vallásos" dolgot csinálnak. Pedig semmi sem állhatna távolabb az igazságtól. Isten örömét leli már abban is, ha figyel téged, hiszen Ő alkotott téged.

Ő a maga örömére tervezett és alkotott meg, és azt szeretné, ha megtanulnád viszontszeretni Őt.  Amikor Jézust megkérdezték, hogy "Mester, melyik a legnagyobb parancsolat a törvényben?" (Mt 22,36), akkor Jézus az egész Bibliát összefoglalta a válaszában: "Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a legnagyobb parancsolat." (Mt 22,37-38)

Az élet teljes egészében a szeretetről szól. Ha ezt nem érted, akkor nem tudod azt sem, mi életed elsődleges célja: az, hogy szeresd Istent teljes szívedből, lelkedből, elmédből és erődből.

Mielőtt reggelente kikelnék az ágyból, elmondom a következő imát: "Drága Istenem, egy újabb nap áll előttem. Ha mást nem is teszek ma, mindenképpen meg akarlak ismerni egy kicsit jobban, és szeretni akarlak  egy kicsit jobban."

Ha bármikor úgy érzed este, hogy szörnyű napod volt — mert hibáztál, bűnt követtél el, gyász vagy fájdalom ért—, de rájössz, hogy tudtad egy kicsit jobban szeretni Istent, akkor a napod már nem volt hiábavaló.

Pontosan azt tetted, amire Isten teremtett.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, az emberek miért fogadják el olyan nehezen azt az igazságot, hogy Isten szereti őket és örömét leli bennük?
  • Mit gondolsz, az emberek miért nincsenek tisztában gyakran életük elsődleges céljával, hogy szeressék Istent teljes szívükkel, lelkükkel, elméjükkel és minden erejükkel?
  • Ha valóban elfogadod azt a tényt, hogy az élet a szeretetről szól, az hogyan változtat azon, hogy mi a fontos számodra egy nap folyamán?

 

Isten szeret téged, függetlenül a bűneidtől

Isten azért alkotott téged, hogy szeressen, még akkor is, ha bűnt követtél el. Ő annyira szeret téged, hogy elküldte a Fiát, hogy eltörölje a bűneidet, és Te az Ő családjához tartozz.

Ha még nem fogadtad el Isten szeretetét és nem hívtad be a szívedbe Jézust, szeretném, ha most erre lehetőséged nyílna. Mondd el ezt az imát:

"Drága Istenem, nem értek mindent, de köszönöm azt, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy megmentsen.

Megvallom a bűneimet, és kérlek, bocsáss meg nekem. Szükségem van Jézusra mint Megmentőmre, és a mai napon be akarom Őt hívni a szívembe. Követni akarom Őt és megtenni, amit mond.

Be akarom tölteni azt a célt, amire teremtettél. Meg akarom tanulni, hogy szeresselek és bízzak benned. A családod tagja szeretnék lenni örökre. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása