Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten munkát ad neked

2022. szeptember 15. 03:00 - csmsdvd

rackak.jpg

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Ef 2,10 )

Isten olyan szolgálatra hívott el téged, amit el sem tudsz képzelni! Azért születtél erre a világra, hogy tégy valamit érte.

Isten olyannak formált, hogy életeddel valami változást hozz a világba. Nem csak azért teremtettél, hogy javakat fogyassz: egyél, lélegezz és elfogyassz dolgokat. Azért teremtettél, hogy te is adj valamit a földi élethez, ne csak elvégy belőle. Isten azt szeretné, hogy valamit visszaadj úgy, hogy más embereken segítesz.

A Biblia azt mondja: Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk..” (Ef 2,10).

Amikor bármilyen formában szolgálsz valakiknek, akkor valójában Istent szolgálod. Pál levele a kolosséiakhoz 3. fejezetének 23. és 24. versében azt mondja: „Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek, tudván, hogy ti viszonzásul megkapjátok az Úrtól az örökséget. Az Úr Krisztusnak szolgáljatok!"

Jézus egyik példabeszédében azt mondja: „A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,40).

Pál apostol ugyanezt az üzenetet hagyta ránk: „jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek” (Ef 6,7).

Az Ószövetségben Jeremiás profétához is hasonlóképpen szólt az Isten: „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, különleges munkát adtam neked.” (Jer 1,5 NCV fordítás).

A legtöbb ember erről a különleges munkáról azt gondolja, hogy a lelkészek, papok és egyházi tisztségviselők dolga. Isten igéje viszont azt mondja, hogy Isten népének minden tagjától elvárja a szolgálatot. A Bibliában a szolgáló és lelkészség rokonértelmű szavak. Ha keresztyén vagy, akkor te is szolgálsz. És amikor szolgálsz, akkor lelkész is vagy.

Megkérdezted-e valaha, miért nem visz Isten azonnal a menybe miután elfogadtad kegyelmét? Miért hagyja gyermekeit ebben a bukott világban? Azért tart ebben a világban, hogy betöltsd küldetésed.

Mihelyst megtértél, Isten fel tud használni nagy célok megvalósítására. Isten számodra kiválasztott szolgálatot ad neked az Ő gyülekezetében és missziós szolgálattal küld ki a világba.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Életed mekkora részében fogyasztod a földi javakat? Mennyi időt töltesz azzal, hogy adj valamit a földi életnek? Ha ez nincs egyensúlyban, akkor hogyan tudnál többet adni, mint elvenni?
  • Isten szolgálata mit jelent a te gyülekezetedben? Ezen a héten mit tudnál tenni ezen a területen?
  • Mit gondolsz Istennek mi a missziója számodra ebben a világban? Ezért a misszióért te mit tudsz tenni ezen a héten?

Nincs szükséged kiérdemelni Istennek a szeretetét vagy kimunkálni a menybe vezető utat.

A Biblia azt mondja: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef 2,8-9)

Ha elszánt vagy, hogy életed neki adjad, így imádkozz:

Drága Istenem, tudom bűnös vagyok, ezért kérem bocsáss meg. Hiszek Jézus Krisztusban a te Fiadban. Hiszem, hogy meghalt bűneimért, és Te feltámasztottad őt, hogy éljen. Jézus, bízni akarok benned, mint Szabadítómban és követni akarlak, mint Uramat. Vezesd életemet és segíts, hogy a te akaratod szerint cselekedjek. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása