Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten az imán keresztül növeli a hitedet

2023. január 18. 03:00 - Lilla:)

hand-3452582_1920.jpg

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyílik előttetek az ajtó." (Mt 7,7  NIV)

Isten nemcsak képes arra, hogy betöltse minden szükségedet, de Ő be is akarja tölteni azokat! Azonban amikor elfelejted, hogy Isten mennyire elkötelezett irántad és mennyire segíteni akar neked, akkor könnyen feladod a Tőle való a segítségkérést és a saját erődből próbálsz megoldásokat találni.

Talán csak a "nagy dolgokkal" kapcsolatban kéred Isten segítségét, a "kicsikkel kapcsolatban" nem. De tudod mit? Isten számára minden dolog kicsi. Egyetlen egy kérésed sem nagy Isten szemével nézve. Ő számon tart minden egyes hajszálat a fejeden, és azt is tudja, hány hullott ki ma reggel.

Nem zavarod Istent, amikor kérsz tőle. Először is Ő az, aki  azt mondta, hogy imádkozzunk. Ezért mondja az Újszövetség több mint 20 alkalommal, hogy kérjétek imában, amire szükségetek van. Máté evangéliuma 7. részének 7. versében ezt olvassuk: "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyílik előttetek az ajtó." (NIV ford.)

Néha ahelyett, hogy kérnénk Istentől, elkezdünk aggódni. Ha viszont valami elég nagy dolog ahhoz, hogy aggódjunk miatta, akkor az elég nagy ahhoz is, hogy imádkozzunk azzal kapcsolatban. Az aggódás semmit nem old meg, az ima viszont igen!

Isten úgy növeli a hitedet és a bizalmadat Őbenne, ahogy egy szülő tanítja a gyermekét bízni. A Biblia ezt mondja: "Ha ... tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok...azoknak, akik kérik tőle." (Lk 11,13)

A szülő és a gyermek között ez így működik: először a gyerek rájön, hogy szüksége van valamire, utána kifejezi a kérését, majd a szülő betölti azt a szükséget.

Isten is éppen így tanítja meg nekünk, hogy bízzunk benne. Amikor szükséged van valamire, elmondod neki, Ő betölti azt a szükséget, te pedig megtanulsz bízni benne.

Ha nem mondod el Istennek, hogy mire van szükséged, hogyan növekedhet az iránta való bizalmad és hited?

Amikor kérsz Istentől, mindig bebizonyítja a jóságát. Azonban előfordul, hogy türelmesen várnod kell Isten időzítésére. Gyakran nem rögtön válaszol, hiszen próbára akarja tenni a hitedet.

Csak rajta, próbáld ezt ki még ma! Vidd Isten elé a kérésedet imádságban, utána pedig figyeld meg, hogyan válaszol az imádra és hogyan tölti be a szükségedet. Megtanulsz majd bízni benne és rájössz, hogy számíthatsz rá bármiben.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen (önmagaddal vagy Istennel kapcsolatos) hazugságok tartanak távol attól, hogy Isten segítségét kérd?
  • Isten az anyagiakon teszi próbára leggyakrabban a hitünket és a bizalmunkat. Mit gondolsz, miért?
  • Milyen segítségre szorulsz ma? Kezdd azzal, hogy kifejezed a háládat azért, amit Isten már eddig is tett érted, majd kérd a segítségét ezzel a dologgal kapcsolatban is!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása