Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mi van a problémáid másik oldalán?

2023. január 27. 03:00 - Lencsés Tamás

„Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor 4,17-18)

Amikor egy válsághelyzetbe kerülsz, azokat az okos dolgokat kell megtenned, amelyek ahhoz szükségesek, hogy túljuss rajta. Hallgass Isten Igéjére és az isteni tanácsokra, hozz jó döntéseket, és haladj előre, miközben ne felejtsd el, hogy ez is el fog múlni. Nem fog örökké tartani!

A Biblia ezt mondja Péter apostol első levelének negyedik fejezetében található 12. versben: „Kedves barátaim, ne zavarodjatok meg, és ne lepődjetek meg, amikor az előttetek álló tüzes próbákon mentek keresztül, mert ez nem különös, szokatlan dolog, ami veletek történik. (TLB fordítás).

Ebben a világban lesznek megpróbáltatások és próbatételekkel teli időszakok. Ez garantált! Amióta a bűn belépett a világba, semmi sem működik tökéletesen. Ezen a bolygón minden elromlott: az időjárás, a gazdaság, a tested, és még a legjobb terveid is. Semmi sem működik tökéletesen ebben az életben, mert a bűn mindent összetört a Földön.

Ézsaiás próféta ezt mondja: „A föld szenved népének bűnei miatt... [ők] elferdítették Isten törvényeit, és megszegték örökkévaló parancsait... A föld teljesen összeomlott” (Ézs 24,4-5,19 TLB).

A Földön minden elveszett, elhagyatott és zavaros. Még a természet is nyög. Talán elgondolkodunk azon, hogy Isten miért engedte meg, hogy a bűn és a gonoszság belépjen a világba. Azért, mert Isten azt akarta, hogy legyen választásunk. És mi vagyunk azok, akik a rosszat választottuk. Mi vagyunk azok, akik önzőek és egocentrikusak, és problémákat okozunk a társadalomban és a környezetünkben.

Ez a Föld nem a mennyország. Ezért tanította Jézus, hogy imádkozzuk az Úri imádságot: „jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is(Mt 6,10). A menny egy tökéletes hely, ahol nincs bánat, betegség, szomorúság vagy stressz, de ne várjuk a mennyországot a Földön. Egyszer majd eljutunk oda, de még nem vagyunk ott.

Túl fogsz jutni azon a megpróbáltatáson is, amivel most kell szembe nézned. Hamarosan pedig rácsodálkozol majd mindarra, amit Isten tett a bajod közepette, amikor a másik oldalról szemléled.

Lesz még több kihívás, amivel szembe kell nézned, és több megpróbáltatást kell majd még elviselned. Azonban mindig reménykedhetsz ebben az igazságban: „Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók.” (2Kor 4,17-18)

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen módon reméled, hogy lelkileg, fizikailag és érzelmileg növekedni fogsz a jelenlegi megpróbáltatások idején?
  • Nem Isten az oka annak, hogy megtörténnek rossz dolgok, de képes azon dolgozni, hogy ezeket a rossz dolgokat megváltsa. Mit láttál, hogyan váltotta meg a nehézségeket az életedben vagy mások életében?
  • Mibe helyezed a reményedet egy válsághelyzetben? Elégséges ez ahhoz, hogy megtartson téged?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása