Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Összpontosíts arra, ami nem változik

2023. január 28. 03:00 - csmsdvd

tenger.jpg

„Ha mély vízen kelsz át, és nagy zűrzavaron, én veled leszek. Ha nehézségek folyóin mész keresztül, azok nem sodornak el. Ha a zsarnokság tűzében jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.” (Ézs 43,2 TLB fordítás).

Amikor minden bizonytalan körülötted, a szilárdsághoz vezető út az, amikor a változatlan igazságra összpontosítasz. Arra szükséges figyelned, ami sohasem változik: Isten szava és Isten jelleme.

Íme, itt van néhány változatlan igazság, amire jó, ha emlékezteted magad, amikor körülötted bizonytalanság van.

Isten látja mindazt, ami veled történik. „Az Úr szeme ügyel az istenfélőkre, akik szeretetében bíznak.” (Zsolt 33,18)

Isten törődik mindazzal, ami veled történik. „De én az Urat várom, bizalommal várok Istenemre, aki megszabadít engem. Istenem meg is fog hallgatni!” (Mik 7,7 GNT fordítás)

Istennek van ereje, hogy változtasson azon, ami veled történik.Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek” (Mt 7,7 TLB fordítás).

Isten mindig az ő jóságával cselekszik feléd. „Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott” (Róm 8,28)

Isten terve mindig jobb, mint a sajátod. „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az Úr –: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok.” (Jer 29,11)

Isten soha nem szűnik meg szeretni téged.Mert a hegyek elmozdulhatnak, és a dombok eltűnhetnek, de hozzád való hűségem nem szűnik meg” (Ézs 54,10 NLT fordítás).

Ha Jézus Krisztusban teljesen megbízol, a szabadításod örökre a tied. „Mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra, amikor visszatér” (2Tim 1,12 TLB fordítás).

Isten veled van, függetlenül attól, mi történik veled. „Ha mély vízen kelsz át, és nagy zűrzavaron, én veled leszek. Ha nehézségek folyóin mész keresztül, azok nem sodornak el. Ha a zsarnokság tűzében jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged” (Ézs 43,2 TLB fordítás).

Ahhoz, hogy a vakrémület imádsággá alakuljon, hogy az aggódás dicsőítéssé, a szorongás imádattá, törődj kevesebbet a közösségi csatornákkal, a hírekkel, azzal, amit mások mondanak, és összpontosíts Isten változatlan igazságára.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Miközben kihívások előtt állsz, Isten melyik jellemvonása ad biztonságérzetet és reménységet?
  • Van-e terved, hogy a Szentírásból kívülről megtanulj valamit? Miért fontos ez?
  • Isten ígéreteit kivel tudnád megosztani a mai nap?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása