Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ez még nem a történet vége

2023. január 29. 03:00 - Olajfa

fabol_faragott_kez.jpg

"Sokszor szenvedünk, de a szenvedéseink nem tudnak minket megsemmisíteni. Még ha nem is tudjuk, mit tegyünk, akkor sem adjuk fel. A nehéz időkben is velünk van Isten, így, ha el is esünk, újból fel tudunk állni... tudjuk, hogy Isten életre keltette Jézust, a mi Urunkat. És ahogy Isten feltámasztotta Jézust, minket is úgy fog életre kelteni. Akkor mindannyian együtt lehetünk az ő jelenlétében." (2Kor 4,8-9,14 CEV fordítás)

Amikor bizonytalan a jövő és egyre több dolog ad okot a félelemre, akkor azt gondolhatod, hogy a te történeted itt véget ér.

De a Biblia azt mondja: "Sokszor szenvedünk, de a szenvedéseink nem tudnak minket megsemmisíteni. Még ha nem is tudjuk, mit tegyünk, akkor sem adjuk fel. A nehéz időkben is velünk van Isten, így, ha el is esünk, újból fel tudunk állni... tudjuk, hogy Isten életre keltette Jézust, a mi Urunkat. És ahogy Isten feltámasztotta Jézust, minket is úgy fog életre kelteni. Akkor mindannyian együtt lehetünk az ő jelenlétében." (2Kor 4,8-9,14 CEV fordítás)

Amikor az élet bizonytalannak tűnik, emlékezz erre az igazságra: nem veszíthetsz! Nem számít, hogy mi történik most, a végén győzni fogsz. Még ha el is veszíted az életed, egyenesen Isten jelenlétébe mész, ha hiszel Jézusban, mint megváltóban.

És amikor a Mennybe érkezel, még csak akkor kezdődik el igazán a történeted.

Néztél már olyan sorozatot, amiben minden egyes rész végét egy feszült helyzettel hagyják nyitva, és te azon gondolkodsz, hogy a hős nem biztos, hogy túléli? Még ha tudod is, hogy ez nem a valóság, te magad is érzed a helyzet feszültségét.

De mi lenne akkor, ha a televíziós sorozat összes évadjának, összes része egy helyen meg lenne, és a rendelkezésedre állna letöltve, vagy DVD gyűjteményben? Ha így néznél meg egy részt az első évadból, nem éreznél akkora feszültséget, mert tudnád, hogy a hős túlél még hat másik évadot. Ha tudod, hogy a sorozat folytatódik, akkor azt is tudod, hogy az egyes részekkel még nincs vége a történetnek. A hős ki fog jutni a szorult helyzetből a következő évadba.

Ilyen a te életed is. Még ha nehéz körülmények között is vagy, tudhatod, hogy ez a szorult helyzet még nem a történeted vége. Reménységgel élhetsz a krízised kellős közepén is, ha az örökkévalóság szemszögéből tekintesz rá.

Egy nap, amikor találkozol majd Jézussal a Mennyben, minden fájdalmad, betegséged, bánatod, szomorúságod, stresszforrásod és gyászod véget ér. Ez az, amire várhatsz a Mennyországban: "és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jel 21,4).

A földi életünk vége nem a történetünk befejezése. Mi ugyan nem tudjuk, mit tartogat a jövő, de tudjuk, hogy ki tartja a jövőt a kezében.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Életed melyik területein kellene a fókuszt a félelmeidről a reménységre áthelyezned?
  • Milyen eszközeid vannak, amikkel emlékeztetheted magadat a Jézusban való reménységre, amikor elbátortalanodsz, vagy félsz?
  • Miért fontos, hogy a világ lássa, hogy a keresztényeknek reménységük és bizonyosságuk van a krízisek közepette is?

Biztosan tudod, hogy hová kerülsz a halálod után?

Egy nap véget ér az életed a Földön, de a történeted ezzel nem ér véget. Ha Jézus a megváltód, az örökkévalóságot vele fogod tölteni a Mennyben. Hogyan lehetsz biztos abban, hogy a történeted a halálod után is folytatódik?

A Biblia azt mondja, hogy mindannyian vétkezünk, és a bűn büntetése a halál. De Isten annyira szeret, hogy elküldte a fiát, Jézust, hogy kifizesse a bűneid büntetését, hogy az ő családjába fogadjon és megmentsen a halálfélelemtől.

Ha készen állsz arra, hogy belépj Isten családjába, elmondhatod ezt az imát: "Drága Istenem, tudom, hogyha meghalok, közvetlenül neked fogok számot adni az életemről. Megvallom, hogy eddig figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és az én tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól megváltozzon. El akarom hagyni a bűneimet és feléd akarok fordulni.
Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon mindazért, amit elkövettem, hogy így ne nekem kelljen kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg, hogy megbocsáss. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram.
Jézusom, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy magadra vetted minden bűnömet. Köszönöm, hogy megfelelővé tettél a Mennnyország számára, alázattal kérlek, hogy ments meg. Kérlek, ments meg a bűneimtől és a halálfélelmemtől. Hiszek benned, Jézus. Hiszem, hogy beteljesül a megváltásod az életemben, és egy napon a Mennybe viszel, hogy veled folytassam a történetemet az örökkévalóságban. Jézus nevében. Ámen."

Ha most imádságban elfogadtad Jézust, kérlek, írj nekem egy emailt angolul a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni néhány ingyenes anyagot, amelyek segítenek elindulni az utadon Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.22.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása