Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jóság és az irgalom mindig a nyomodban lesz

2023. február 15. 03:00 - Mapetso

hand.jpg"Megtartja az ÚR mindazokat, akik őt szeretik." Zsolt 145,20 (NIV).

 Ha Jézusba veted a bizalmadat, soha nem kell félned a jövőtől. Jósága és irgalma minden nap veled van.

A Jó Pásztort követed, és ő ott van előtted botjával és vesszőjével. A nyáj hátsó részében pedig egy pár juhászkutya - jóság és irgalom - csipkedi a sarkadat, vigyázva, hogy ne szaladj bele egy szakadékba. Ez a két juhászkutya tart az úton, miközben a Jó Pásztort követed.

Isten jósága vigyáz rád. Tudtad, hogy nem telt el olyan másodperc az életedben, amikor Isten ne figyelt volna rád? Isten mindig figyel rád, mert azért teremtett, hogy szeressen téged. Ő ismeri életed minden részletét.

A Zsoltárok 145,20 szerint: "Megtartja az ÚR mindazokat, akik őt szeretik" (NIV).

Nemcsak figyel rád, hanem meg is véd téged. A Biblia azt mondja: "Isten megparancsolja angyalainak, hogy megvédjenek téged, bárhová is menj" (Zsoltárok 91,11 CEV).

Isten védelme nem azt jelenti, hogy csak jó dolgok történnek veled. Szenvedés és csalódás továbbra is ér majd téged. De Isten gondoskodik arról, hogy mindabból, ami veled történik, jó származzon - függetlenül attól, hogy ebben az életedben képes vagy-e látni, hogyan munkálkodik.

Isten irgalma és kegyelme munkálkodik benned. A Biblia azt mondja az Ézsaiás 60,10-ben: "Kegyelmem által kegyelmezek neked" (TLB).

A kegyelem az, amikor Isten megadja neked azt, amit nem érdemelsz meg. Az irgalom az, amikor Isten nem azt adja neked, amit megérdemelsz. Az összes módon, ahogyan vétkeztél, kudarcot vallottál és hibáztál, büntetést érdemelsz, Isten mégis megbocsát és feloldoz Krisztus által. Ez az irgalmasság.

Isten lényege, hogy irgalmas legyen. Szereti megmutatni az irgalmasságát! Nem tud beleunni. Nem fárad bele. Nem frusztrálja, hogy mindig visszajössz még többért. Isten nem azt mondja: "Oké, hétfőn, szerdán, pénteken jóságot adok, kedden és csütörtökön kegyelmet, szombaton és vasárnap pedig magadra maradsz". Ez egyszerűen nem igaz!

Az igazság az, hogy Isten minden nap minden pillanatában veled van, és mindig felajánlja jóságát és irgalmát.

Senki sem tudja, mi fog történni a jövő héten, nemhogy jövőre vagy a következő 10 évben. De amikor szembenézel a jövővel, ezt tudhatod: Isten csordultig fogja tölteni az életedet, és az ő jósága és irgalma veled lesz. Nem kell félned.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Olvasd el a Zsoltárok 103,2-13-at, és írd le vagy szedd össze, hogy Isten milyen módon mutatja ki irgalmasságát!
  • Hogyan befolyásolja Isten irgalmasságának helyes megítélése azt, hogy mennyire vagy elégedett az életben?
  • Ha valóban hinnéd, hogy Isten mindig a te javadra munkálkodik, mit mernél megtenni érte?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.02.08)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása