Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd a tehetségedet és a készségeidet mások hasznára!

2023. március 03. 03:00 - ReveSz

sun reflection on calm water near green mountains

"Használjátok testetek minden részét arra, hogy dicsőítsétek Istent." 1Korinthus 6:20 (TLB fordítás)

 

Amikor arra készülsz, hogy Isten használjon téged, nem csak azt akarja látni, hogy a legfontosabb dolgokra fordítod az idődet. Azt is szeretné, ha a tehetségedet az örökkévalóságot szem előtt tartva használnád.

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 6:20-ban: "Használjátok testetek minden részét arra, hogy dicsőítsétek Istent" (TLB fordítás).

Van egy tévhit a mennyországról, amit még sok kereszténynek is elhisz. Eszerint, amikor a mennybe jutsz, csak annyit fogsz csinálni, hogy hátradőlsz és fagylaltot eszel, fehér köntöst viselsz, hárfán játszol, és felhőkön lebegsz. De ezek közül egyik sem szerepel a Bibliában!

Szóval mit fogsz csinálni a trilliónyi év alatt, amikor a mennybe kerülsz?

Istennek tervei vannak a mennyben való szolgálatodra. Konkrét dolgokat kell majd tenned a mennyben - olyan  dolgokat, amiket élvezel, és amelyekkel Istent szolgálod. A földön időt kapsz Istentől  arra, hogy gyakorold ezt a szolgálatot. És figyeli, hogy kihasználod-e ezt a lehetőséget.

Vannak, akik egész életükben a "kispadon ülnek", és csak maguknak élnek. Azt várják, hogy egyszer majd a mennybe érkeznek, és azt mondják: "Oké, Istenem, vegyél le a kispadról, és tegyél be a legjobb csapatba. Hadd szolgáljalak most már téged".

De ez nem így működik. Miért adna Isten neked komoly szolgálatot az örökkévalóságban, ha ebben a világban alig, vagy egyáltalán nem gyakoroltad a szolgálatot?

Az emberek azt is félreértik, hogy mit visznek magukkal a mennybe. A pénzedből semmit nem fogsz magaddal vinni. Ahogyan egyéb tulajdonodat sem. Egyetlen anyagi dolgot sem fogsz magaddal vinni a mennybe.

Mit viszel a mennybe? Csak két dolgot: a jellemedet és a készségeidet. Isten azt akarja, hogy megértsd, hogy most van itt a lehetőséged, hogy felkészülj az igazira. Most van itt az ideje, hogy fejleszd a szolgáló készségeidet és építsd a jellemedet, hogy még inkább hasonlíts Jézusra.

Teszel valamit azért, hogy a tehetségeidet Isten szolgálatára használd? Vagy az összes tehetségedet a magad érdekében használod? Isten azt akarja, hogy jól szolgáld őt itt a földön és örökké a mennyben.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Milyen hiedelmeid voltak a mennyországról? Mit tanultál róla ma?
  • Milyen módon használod a képességeidet és a tehetségedet Isten szolgálatára? Milyen módon használod a képességeidet és tehetségedet önmagad érdekében?
  • Milyen gyakorlati dolgokat tehetsz, hogy fejleszd azokat a képességeidet, amikkel szolgálhatsz?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2023.02.24.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása