Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az első lépés az újrakezdéshez

2023. március 30. 03:00 - Anika Enikő

„Felejtsd el, ami korábban történt, és ne gondolj a múltra. Figyeld az új dolgot, amit cselekedni fogok. Ez már történik is, nem látod?” ( Ézsaiás 43,18-19  NCV fordítás)

 A múltad terméke vagy. Életed jó és rossz dolgai formáltak. De nem vagy a múltad foglya – lehetsz szabad!

Erről szól a kereszténység. Jézus Krisztus által újjászülethetsz és új életet kezdhetsz. Jézus lehetővé teszi, hogy megnyomd az újrakezdés gombot, és kapsz egy második esélyt.

Ezt mondja Isten a múltadról: „Felejtsd el, ami korábban történt, és ne gondolj a múltra. Figyeld az új dolgot, amit cselekedni fogok. Már történik is, nem látod?” (Ézsaiás 43,18,19 NCV).

Isten nem akarja, hogy folyton a múltba nézz. Ha mindig a visszapillantó tükörbe nézel, akkor karambolozni fogsz! Csak úgy tudsz előre menni, hogy a jelenre koncentrálsz, és előre nézel a jövőre.

Életed hátralévő része a jövőben van, nem a múltban. A múltad elmúlt, vége van. Nem változtathatsz rajta, ezért ne foglalkozz vele. Ehelyett kérd Istent, hogy kezdjen valami újat benned.

Talán úgy érzed, hogy most semmi új nem történik az életedben. Tudod miért? Azért mert nem kéred. A Jakab levele 4. részének 2. verse ezt mondja: „Nincs meg, amit akartok, mert nem kéritek Istentől” (NLT fordítás). Nézd meg újra, mit mond ez a vers: nincs meg, mert nem kéred.

Ha még soha életedben nem kérted Istent, hogy újrakezdhess valamit, akkor csak ennyit kell mondanod: „Istenem, szükségem van arra, hogy újrakezdhessem. Elrontottam. Hibákat követtem el, és szükségem van az újrakezdésre.”

Ez az első lépés az újrakezdéshez: Istentől kell kérned!

Mindenki életében szükség van az újrakezdésre, mert az élet nehéz, és mindannyian követünk el hibákat. Készen állsz arra, hogy Isten valami újat tegyen az életedben? Kérd tőle, hogy újrakezdhess, és Ő megújítja az  energiádat, a szellemedet, és új reményt és új szívet ad neked. 

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez: 

  • Milyen egészséges szokást kell kialakítanod, amely segít, hogy a múlt helyett a jövőre figyelj?
  • Mit gondolsz, életed során hányszor kérheted Istentől, hogy segítsen újrakezdeni?
  • Milyen jelek utalhatnak arra, hogy eljött az ideje az újrakezdésnek az életedben?

Nem számít, mit tettél vagy honnan jössz, helyed van Isten örökkévaló családjában, amely készen áll és vár rád. A meghívás érvényes, az ajtó tárva nyitva áll. Csak higgy és fogadd el.

Bízz Istenben és az Ő kegyelmében. Valld meg bűneidet, és kérd Istent, hogy bocsásson meg neked. Higgy Jézus ígéreteiben, abban,  hogy az üdvösség ingyenes és mindenki számára rendelkezésre áll, aki elfordul a bűneitől, és vállalja, hogy Uraként és Megváltójaként követi Jézust. Alázatosan kérd Istent, hogy fogadjon be örök családjába.

Kész állsz? Akkor kezdheted ezzel az imával: „Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot kell adnom neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és az én saját tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől, és feléd akarok fordulni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy meghaljon a bűneimért, hogy ne kelljen nekem kifizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Én soha nem tudnék elég jó lenni ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vállaltad. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, ments meg engem. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy betartod ígéretedet és azonnal, bizonyosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.03.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása