Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol találunk anyagi biztonságot?

2023. május 06. 03:00 - Mapetso

pipeline.jpg"Az én Istenem minden szükségedet kielégíti az ő dicsőségben való gazdagsága szerint Jézus Krisztusban." (Fil 4,19 ESV fordítás) 

 Te hol találod meg a biztonságodat?

Ha a bankszámládba, a munkádba vagy a befektetéseidbe veted a bizalmadat, az a  biztos szenvedéshez vezető recept. Miért? Mert ezeket a dolgokat mind elveszítheted.

Olyasmiben kell biztonságot találnod, amit nem lehet elvenni tőled: Istenben! Ha Isten áldását akarod az életedre, az Isten gazdagságában kell megtanulnod bízni, nem pedig a sajátodban.

Íme, amit a Biblia Isten gazdagságáról mond: "Az én Istenem minden szükségedet kielégíti az ő dicsőségben való gazdagsága szerint a Jézus Krisztusban" (Fil 4,19 ESV fordítás).

Lehet, hogy a munkádból szerzed a jövedelmedet, de nem szabad, hogy ez legyen a biztonságod. A munkád olyan, mint egy csővezeték, de a forrásod Isten. Ha ezt megérted, sokkal kevesebb stressz lesz az életedben. Hadd ismételjem el még egyszer: A munkád egy csővezeték, de Isten a szükségleteid forrása.

Ha megnyitnád a csapot a konyhádban, és nem jönne ki víz, mit tennél? Azt mondanád-e, hogy "Ó, elfogyott a víz! Nem jön víz a csapból, tehát az egész világon elfogyott a víz!"? Természetesen nem. Tudnád, hogy a probléma nem a vízkészletekkel van. Rengeteg víz van a világon. A probléma a csővezekkel van, ami valamilyen módon elzáródott.

Ugyanígy van ez az életedben is. Ha egy csővezeték elzáródik az életedben, és a "csap" nem működik, az nem jelenti azt, hogy az egész készlet kifogyott. Isten könnyen meg tud nyitni egy másik csapot.

Istent a te képességeid és kapacitásod nem korlátozza. Lehet, hogy a saját kapacitásod korlátozza a munkádat, de nem a munkád az, ami végső soron ellátja a szükségleteidet. A munkád csak egy csővezeték Isten számára, hogy ellássa a szükségleteidet.

Ha azt gondolod, hogy a munkád az, ami anyagilag biztonságban tart, akkor egész életedben bizonytalannak fogod érezni magad. Meg kell értened, hogy Isten az ellátásod forrása. Számíthatsz rá, hogy pontosan tudja, mire van szükséged, és hogyan adja meg neked.

Munkahelyek jöhetnek és mehetnek. A bankszámlaegyenlegek emelkednek és süllyednek. A nemzetgazdaságok felfelé és lefelé mennek. A tőzsdék emelkedhetnek vagy süllyedhetnek. Nem számít!

Nem számít, mi történik, bízhatsz Isten biztonságot nyújtó gazdagságában.

Segítő kérdések beszélgetséhez, elmélkedéshez:

  • Hogyan befolyásolja pénzügyeid kezelését, ha Isten gazdagságába veted a bizalmadat?
  • Elzáródott-e mostanában egy "csap" az életedben? Hogyan bízol Istenben - vagy küzdesz azért, hogy bízz benne - a pénzügyi biztonságodért?
  • Mit árulnak el a befektetéseid és a pénzügyeid az életed prioritásairól?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása