Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Biblia a lehetetlent is megvalósítja az életedben

2023. június 16. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„ Azt választotta, hogy az igazság igéje által szülessünk újjá" Jak 1,18 (NIV)

Isten arra használja az Igéjét, hogy új kezdetet adjon az életben. De ez nem csak egy új kezdet – ez egy teljes átalakulás! Úgy akarja átalakítani az életedet, hogy azzá válj, akivé ő teremtett, és teljes életet élj.

A Biblia nem olyan, mint a többi könyv. A lehetetlent valósággá változtathatja az életedben, mert természetfeletti ereje van. Ez Isten Igéje. 

Milyen dolgokat tesz érted a Biblia? Isten Igéje nélkül soha nem üdvözülhetsz. Nem mennél a mennybe. Nem tudnál Jézus kereszthaláláról. Nem tudhatnád Isten szándékát az életedre nézve.

A Biblia nélkül nem ismernéd Istent. 

Isten mindezeket a dolgokat neked akarja adni – és mindez az Ő Igéjével kezdődik.

A Biblián keresztül Isten újjáteremti életünket. Amikor úgy érzed, hogy a kötél végén jársz, Isten a Bibliát használja, hogy új kezdetet, megoldást adjon neked. A Biblia „újjászületésnek” nevezi. A Jakab 1. fejezetének 18. verse azt mondja: „ Azt választotta, hogy az igazság igéje által szülessünk újjá." (NIV).

Hogyan történik ez? A Bibliát gyakran egy maghoz hasonlítják. Amint a Biblia gyökeret ver a szívedben, elkezd kihajtani, növekedni és gyümölcsöt teremni. Olyan jellemet hoz létre benned, ami Jézushoz hasonló, és olyan szívet, amilyen Istennek kedves. Ahogy jobban megismered Igéjét, Isten úgy teszi jobbá az életedet.

Jézus ezt mondta Igéjéről: „A beszédek, amelyeket mondtam nektek, tele vannak Lélekkel és élettel” (Ján 6,63). Isten Igéje nem csak szavak egy oldalon. Ez a lélek és az élet. Ez spirituális erő. Igéje képes átalakítani a társadalmat és a történelmet. Képes a lehetetlenre. Megváltoztathatja az életedet!

DL Moody, egy híres 19. századi chicagói lelkész azt mondta: „A Bibliát nem azért adták, hogy bővítse tudásunkat; a Biblia azért adatott, hogy megváltoztassa az életünket.” 

Gondolj a saját életedre. Hogyan kell változtatni az életeden ma? Életed mely részén érzed úgy, hogy nem tudsz változtatni?

A Biblia azt mondja, hogy Isten Igéje olyan dolgokat tud megváltoztatni, amelyeket egyedül képtelen vagy, Tedd életed rendszeres részévé Isten Igéjének tanulmányozását, és készülj fel arra, hogy a lehetetlennek tűnő dolgok valósággá válnak!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon termett gyümölcsöt az életed a Jézussal való kapcsolatod és az Ő Igéjének tanulmányozása miatt?
  • Hogyan láttad, hogy Isten Igéje megváltoztatja mások életét?
  • Mit gondolsz, milyen lehetetlen dologra képes Isten az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.06.09.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2023.06.17. 07:13:55

IMÁT kérek tüdöbetegség szivbetegség cukorbetegség miatt befagyott váll miatt 20%ban nem mozog bal váll varga zoltán//feleségemnek vargáné szűcs csilla petefészekben vesén daganat van ... még élelmiszerért számlák kifizetéséért!! imát kérek ezekért is varga zoltán vadna szabadság tér 15segitsenek semmi nincs!116 00006 0000 0000 25766862 VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK végrehajto közmunka fizetésböl levont 30 ezret
süti beállítások módosítása