Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Igéje kibontakoztatja a képességeidet

2023. június 21. 03:00 - R.K.A.

„Akkor vagytok igazán a tanítványaim, ha hűek maradtok tanításaimhoz. És megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.” János 8:31-32 (NTL fordítás)

2023_06_14_kep.jpg

Nem tudjuk teljes mértékben felmérni a bennünk rejlő lehetőségeket - csak a Teremtőnk képes erre. Csak Isten - aki téged teremtett - ismeri mindazt, amire képes vagy. A szüleid, a házastársad, a barátaid és a főnököd csak egy kis részét látják a benned rejlő lehetőségeknek.

Egyedül Isten tudja, hogy mire vagy igazán képes.

A legtöbb ember mások elismeréséért él. Minden idejét azzal tölti, hogy azon aggódik, mit gondolnak róla mások. Korlátozza az életünket, ha folyton azt a magnószalagot játsszuk újra a fejünkben, amelyen mások - még ha akaratukon kívül is - hazudtak nekünk. Amikor azt mondták, hogy nem vagyunk képesek valamire, vagy hogy nem vagyunk elég jók.

Te is újból és újból lejátszod ezeket a szalagokat a fejedben? De ezek hazugságok! Azoknak, akik ezeket állították rólad, fogalmuk sincs a benned rejlő lehetőségekről.

Ahhoz, hogy megismerd a valódi képességeidet, beszélned kell a Teremtőddel. Csak ő tudja, hogy mit képes megvalósítani az életed által. És csak ő tudja felszabadítani a lehetőségeidet. Hogyan teszi ezt?

Jézus azt mondja a János 8:31-32-ben: Akkor vagytok igazán a tanítványaim, ha hűek maradtok tanításaimhoz. És megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket.” (NLT fordítás).

Isten Igéje felszabadítja mindazt, amire és amivé teremtve lettél. Általa olyan dolgokra leszel képes, amiket soha nem gondoltál volna lehetségesnek.

Hogyan tapasztalhatod meg mindezt?

Először is, ismerd meg Isten Igéjét. Isten nem fogja felszabadítani a lehetőségeidet, amíg valóban ki nem nyitod a Bibliát és nem tanulmányozod azt. Nem fog csak úgy beléd szivárogni. Azzal kell kezdened, hogy tanulmányozod, amit a Biblia mond.

Másodszor, fogadd el Isten Igéjét. A Bibliának legyen az elsődleges tekintély az életedben. Lehet, hogy nem tetszik, amit olvasol, de - ha azt akarod, hogy Isten betöltse az életedet - el kell fogadnod, hogy az Ő szava a legfontosabb életed minden területén.

Harmadszor, engedelmeskedj Isten Igéjének. Nem elég csak tanulmányozni és elfogadni Isten Igéjét. Meg is kell tenned, amit a Biblia tanít. Nem azokért a bibliai tanításokért kapod az áldást, amelyeket ismersz. Azokért kapod az áldást, amelyeket meg is cselekszel.

Sokkal többre lettél teremtve, mint amit valaha is el tudsz képzelni. A Biblia azt mondja az 1 Korinthus 2:9-ben: Amit Isten elkészített az őt szerető emberek számára, az több, mint amit a szem eddig látott, vagy a fül hallott. Az még csak meg sem fordult eddig a fejünkben!” (CEV fordítás)

Nyisd ki Isten Igéjét, és készülj fel, hogy megcselekedd, amit csak Isten tud rólad elképzelni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Nem tanulmányozod kitartóan Isten Igéjét? Mit fogsz ma tenni ez ellen?
  • Életed mely területén imádkozol Isten áldásáért? Ez az, ahol hűséges vagy hozzá ezen a területen?
  • Hogyan nyilatkoztatta ki önmagát Isten neked, amikor következetesen olvastad a Bibliát?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.06.14.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása