Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Bibliaolvasás szokásának kialakítása négy lépésben

2023. június 22. 03:00 - BlaZsu


bible2_1.jpg

„Ha megmaradtok az én igémben, valóban az én tanítványaim vagytok .” (Ján 8,31 NASB fordítás)

Ha Jézus követője vagy, akkor valószínűleg már elhatároztad, hogy rendszeresen olvasod a Bibliát. Talán azt vállaltad, hogy egy héten keresztül minden nap olvasod, talán azt is, hogy egy hónapig. Ezt nagyon jól tetted, kezdetnek nem rossz, de ne állj meg itt!

Jézus azt mondta: „Ha megmaradtok az én igémben, valóban az én tanítványaim vagytok.” (Ján 8,31, NASB) Az tesz téged tanítvánnyá, ha elkötelezed magad amellett, hogy tanulsz Jézustól és Isten Igéjéből. Mi a folytatás?

Hogyan maradhatsz hosszú távon kapcsolatban Jézussal a Biblián keresztül?

  1. Hozd meg a döntést, hogy olvasni fogod a Bibliát! Határozd el most! Ne várj a mainál jobb alkalomra, amikor majd Isten Igéjét az életed rendszeres részévé teszed! Döntsd el még ma!
  2. Avass be másokat, jelentsd be ezt a szándékodat! Legyél számonkérhető! Ha titokban tartod Isten iránti elkötelezettségedet, könnyebben feladod.
  3. Légy kitartó! Ne engedd, hogy bármi eltérítsen az elhatározásodtól! Légy eltökélt, hogy ezt állandó szokássá teszed, különösen az első hónapokban. Ha kihagysz napokat, sokkal nehezebb lesz folytatni Isten igéjének tanulmányozását.
  4. Kérj segítséget! Keress magad mellé lelki társat, aki támogat és bátorít. Ez az a valaki olyan legyen, akivel megoszthatod, amit a Bibliatanulmányozás közben tanulsz. Ez lehet egy keresztény testvéred, egy barátod vagy egy családtagod. A Biblia azt mondja: „Két ember jobban boldogul, mint egy, mert hozzásegítik egymást a sikerhez." (Pré 4,9 NLT fordítás).

Az Istennel való időtöltésnek életre szóló szokásnak kell lennie, nem pedig múló fellángolásnak. Kutatások szerint körülbelül hat hétig kell valamit folyamatosan csinálni ahhoz, hogy szokássá váljon. Tedd Isten Igéjét az életed részévé most, és legyen szokásod ez egész hátralevő életedben!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen döntést hozol ma, hogy Isten Igéjének olvasása szokásoddá váljon hosszú távon?
  • Kinek fogod elmondani, hogy milyen döntést hoztál, és ki fogja számon kérni rajtad?
  • Határozd meg a leginkább zavaró tényezőket, amelyekkel várhatóan szembesülni fogsz, amikor elhatározod, hogy minden nap foglalkozol Isten Igéjével. Milyen változtatásokat tudsz tenni az életedben, hogy minimalizáld vagy megszüntesd ezeket a zavaró tényezőket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.06.15.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása