Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A napod legjobb részét add Istennek!

2023. július 08. 03:00 - BlaZsu

„Nagyon korán, amikor még sötét volt, (Jézus) felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott.” (Már 1,35)

napkelte.jpgAhhoz, hogy jobban megismerd Istent és növekedjen a hited, időt kell szakítanod arra, hogy az Úrral beszélgess. Vajon mi a legmegfelelőbb időpont erre?

Én azt gondolom, hogy az az időpont, amikor a legjobb formádban vagy! Add Istennek a napod legjobb részét – azt, amikor a legfrissebb, legéberebb vagy.

Csábító lehet, hogy az Istennel töltött időt addig halogasd, amíg végére nem érsz a napi teendőid listájának. De ne próbáld Istent a maradék időddel szolgálni. Ő a legjobbat érdemli!

Lehet, hogy te máskor vagy a legjobb formában, mint valaki más. Vannak, akik reggel a legfrissebbek, míg mások este élénkülnek fel. A legtöbbünk számára azonban reggelenként van a legjobb alkalom.

Jézus szokása az volt, hogy korán kelt, hogy imádkozzon és találkozzon az Atyával:  „Nagyon korán, amikor még sötét volt, (Jézus) felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott.” (Már 1,35)

A Bibliában sok istenfélő férfi és nő kelt korán azért, hogy találkozzon Istennel. Néhányukról itt olvashatsz:

  • Ábrahám: 1Mózes 19,27
  • Mózes: 2Mózes 34,4
  • Jób: Jób könyve, 1,5
  • Anna és Elkáná: 1 Sámuel 1,19
  • Jákob: 1Mózes 28,18
  • Dávid: Zsoltárok 5,3; 57,7-8

Olvasd el a megjelölt részeket a szentírásból, hogy megtudd, milyenek voltak az ő kora reggeli alkalmaik Istennel.

Ha még többet szeretnél megtudni arról, hogy mit mond a Biblia az Istennel való reggeli találkozásról, olvasd el a Zsoltárok 143,8, Ézsaiás 26,9 és az Ezékiel 12,8 igeverseket.

Ha már rendszeresen, naponta egyszer tartasz csendes időt Istennel, akkor fontold meg, hogy kettőt is tarts - egyet reggel és egyet este. A „The Navigators” tanítványi szervezet alapítójának, Dawson Trotmannak mozaikszava is volt az esti csendes időre: HWLW, „His Word the Last Word”, ami azt jelenti, hogy "Az Ő szava az utolsó szó". Ez volt az ő kialakult gyakorlata az évek során arra, hogy a napot az Úrra irányuló  gondolatokkal fejezze be.

Bármilyen időpontot határozol is meg, légy következetes! Írd be a naptáradba, egyeztess időpontot Istennel, ahogyan bárki mással is tennéd!

Más szavakkal, beszélj meg egy randevút Jézussal! Vigyázz, senki sem szereti, ha felültetik! Találd meg tehát azt az időt, amikor a legjobb formában vagy, írd be a naptáradba, és mindenképpen tartsd be!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Próbáltál már korábban is napi rendszerességgel csendes időt tölteni Istennel? Mi működött jól? Milyen nehézséggel találkoztál?
  • Mikor vagy a nap folyamán a legéberebb? Hogyan tudnál időt szakítani a napnak ebben a részében a csendességre?
  • Vedd elő a naptáradat! A következő hét minden napjára írj be egy időpontot, és azt töltsd az Úrral!

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása