Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan legyünk “Mutasd és mondd” keresztények

2023. augusztus 06. 03:00 - Anita.B

pexels-saulo-zayas-335887.jpg“Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.”

Kolossé 3,17

Isten okkal adott bizonyos embereket az életedbe. Isten képviselője vagy számukra! Ha nem beszélsz nekik Isten szeretetéről és üdvözítő ajándékáról, akkor ki fog?

Isten azért állított téged a különleges körülményeidbe, hogy megoszd az evangéliumot rokonaiddal, barátaiddal, szomszédaiddal és munkatársaiddal. Hallaniuk kell, hogy Istennnek célja van velük és azt akarja, hogy családja részei legyenek. De nem fogja az égbe írni nekik. Nem fog nekik táviratot küldeni. Már elküldött téged. Azt akarja, hogy tanulj meg jobban hasonlítani rá, hogy megmutasd másoknak, milyen ő — megbocsátó, együttérző, türelmes és hűséges.

A Biblia teljesen világosan fogalmaz ezzel kapcsolatban: “Tégy meg mindent, hogy békés életet élj.  A magad dolgával törődj, a saját feladatodat végezd… Ha így teszel, akkor az emberek, akik nem hisznek, tisztelni fognak majd” (1Tesszalonika 4,11-12 NCV fordítás).

Szükségünk van Keresztényekre, akik nem csak beszélnek róla, hanem meg is teszik; hallhattad már ezt a klisét korábban, de ez tényleg ennyire egyszerű. A hűséges keresztények nem csak mondják, amit hisznek. Igyekeznek úgy élni, hogy mások lássák a Jézus megismeréséből fakadó reményt és örömöt. “Mutasd és mondd” keresztények. A szájukkal mondják, az életükkel pedig élik az evangéliumot.

“Bármit teszel vagy mondasz, az Úr Jézus képviselőjeként tedd” (Kolossé 3,17 NLT fordítás).

A legveszélyesebb ima, amit imádkozhatsz, két szó: “Használj engem.” Bátorítalak, hogy imádkozd ezt! Bátorítalak, hogy imádkozz így, “Istenem, használj engem! Használj, hogy megmutassam szeretetedet azoknak, akik nem tudják, hogy szereted őket. Használj, hogy megmutassam a célodat azoknak az embereknek, akik nem tudják, hogy célod van az életükkel.”

Ez a fajta ima megváltoztathatja a világot — de a változás a közösségeinkben és az általunk ismert és szeretett emberekkel kezdődik. 

Nem fogják tudni, hacsak meg nem mutatjuk nekik.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Elmondani másoknak vagy megmutatni könnyebb, amit hiszel? Hogy haladsz ezzel a kettővel az életedben?
  • Te vagy Isten képviselője a körülötted élő emberek előtt. Milyen feladatai vannak egy képviselőnek?
  • Imádkozzunk a mai áhítatban, de tegyük személyessé. Illeszd be azoknak a személyeknek a nevét az életedben, akiknek hallaniuk kell az evangéliumot.

(*Daily Hope by Rick Warren 2023.07.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása