Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt első lépés a szeretetteljes élet építéséhez

2023. október 23. 03:00 - gerbeaud

 


"Éljetek szeretetben, ahogyan Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk áldozati ajándékul, Istennek kedves illatként."
(Pál levele az efezusiakhoz 5,2)

Már egy ideje ezen a földön élek, és Isten még mindig meggyőzött arról, hogy milyen keveset tudok valójában a szeretetről. Tény, hogy mindannyiunknak sokat kell még fejlődnünk, miközben tovább érlelődünk Isten szeretetében.

Hogyan építhetsz tehát egy igazi, mély szeretetteljes életet? Az egész életed azzal fogod tölteni, hogy megpróbálod megélni a választ. De adhatok neked néhány támpontot, hogy kilépj a kezdőpontról - öt olyan dolgot, amit ezen a héten megtehetsz, és ami segít elindulni azon az úton, hogy a szeretetteljes emberré válj.

Tanuld meg, hogyan cselekszik és válaszol az érett szeretet. A személyes változás mindig a nézőpont megváltoztatásával kezdődik. Meg kell ismerned Isten nézőpontját arról, hogy milyen is a szeretet valójában, mert a világ semmit sem tud az igazi, mély szeretetről. Ezt a perspektívát úgy sajátíthatod el, ha belemerülsz Isten Igéjébe.

Kezdd a napodat egy napi emlékeztetővel a szeretetre. A nap első 10 perce meghatározza a hangulatodat a nap hátralévő részére. Határozd el, hogy reggel felkelsz, és azt mondod: "Istenem, segíts, hogy ne felejtsem el, hogy a legfontosabb dolog az, hogy szeresselek téged, és szeressem a többi embert. Ha ma semmi mást nem teszek meg azon kívül, hogy szeretlek téged és azokat az embereket, akiket körém helyeztél, akkor ez nem volt elvesztegetett nap".

Jegyezd meg, mit mond Isten a szeretetről. Isten Igéje tele van igazságokkal és elvekkel arról, hogyan váljunk szerető emberré. A probléma az, hogy amikor olyan helyzetbe kerülsz, ahol kísértésbe esel, hogy szeretetlenséget tanúsíts, a Bibliád általában otthon van a polcon. Ezért van szükséged arra, hogy megjegyezd a Szentírást, hogy Isten akkor idézzen fel verseket, amikor a legnagyobb szükséged van rájuk.

Gyakorold az önzetlen, szeretetteljes viselkedést. A szeretet olyan, mint egy izom. Minél többet használod, annál jobban fejlődik. Ha igazán szerető emberré akarsz válni, akkor tudatosan kell tenned néhány olyan dolgot, ami elsőre talán kínosnak tűnik. De minél többet gyakorolsz, annál inkább a szeretet lesz a második természeted, és valóban szerető emberré válsz.

Szerezz támogatást más szerető emberektől. Ha csak ülsz a szobádban és könyvet olvasol, akkor nem fogsz messzire jutni a szeretet megtanulásában. A szeretetet csak másokkal kapcsolatban, közösségben tanulhatod meg. Ez az egyik oka annak, hogy miért olyan fontos egy kiscsoport! Olyan helyzetekbe hoz, ahol növekedni tudsz, ahogy látod az isteni szeretet példáját, és ahogy gyakorlod, hogy önzetlenül, szeretettel szolgálj másoknak.

Soha nem fogsz megtanulni szeretni csak úgy magányosan ülve. A szeretetet Istennel és a többi emberrel való kapcsolatban tanulod meg.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit tudsz megváltoztatni a napirendedben, hogy Istennek adhasd a napod legjobb részét, és az Ő Igéjével kezdd a napodat?
  • Gondolj arra, hogyan tanultál a legjobban az iskolában. Hogyan alkalmazhatnál néhányat ugyanezen elvek közül arra, ahogyan a Szentírást megjegyzed?
  • Melyek azok az emberek az életedben, akik példát mutattak a szeretetteljes életről? Milyen konkrét módon szeretik jól Istent és másokat?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

Bűneid elválasztanak téged Istentől. És csak Isten kegyelme az, ami lehetővé teszi, hogy újra helyes kapcsolatba kerülj vele.

A Biblia azt mondja: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék" (Pál levele az efezusiakhoz 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy békét köss a Teremtőddel, akkor imádkozd ezt az imát:

"Drága Jézusom, nem akarom, hogy a bűneim többé elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megismerhetem életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.
Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és bízom benned, megmenekülök. Hiszek neked, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit én teszek. Befogadlak téged az életembe, mint az Uramat. Ma életem minden részét átadom a te irányításodnak.
Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél engem, és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálom. Átadom neked az életemet, arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy befogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 *Daily Hope by Rick Warren (2023.10.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása