Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hagyd, hogy Isten a visszaesést visszatéréssé változtassa

2023. október 27. 03:00 - Antal Péter Dávid

cows-grazing-grassy-field-surrounded-by-beautiful-green-trees-during-daytime.png

„Amikor ezt megtették, annyi halat fogtak ki, hogy a hálójuk szakadozott.” (Luk 5,6 NIV fordítás)

Ha valaha is elbizonytalanodtál a munkád miatt, jó társaságba kerültél. Lehet, hogy kimerültél a túlterheltségtől. Lehet, hogy szívedet-lelkedet beletetted egy projektbe, mégis az egyszerűen kudarcot vallott.

Mindannyian szembesültünk hasonló kudarcokkal az életben. De igazán az a fontos, hogy mi történik a kudarc után.

Kérdezd csak meg Simon Pétert.

Foglalkozását tekintve halász volt. Egy nap ő és halásztársai a hálóikat mosták, miután az egész éjszakát halászattal töltötték – és semmit sem fogtak. Hogyha nem fogtak halat, nem kerestek pénzt. Biztosan csüggedtek voltak és elfáradtak.

És akkor jött Jézus, és megtette a lehetetlent.

Simon Péternek azt mondta: „Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra.” (Luk 5,4).

Simon Péter úgy válaszolt, mint egy frusztrált ember: „Mester, egész éjszaka keményen dolgoztunk, és nem fogtunk semmit” (Luk 5,5).

Mindannyian elértük ezt a szakaszt. A legjobb tudásunkat adtuk, mégsem lett eredménye. Mindent jól csináltunk – és még azt is hisszük, hogy Isten vezetett minket arra, amit teszünk –, de nem tudunk semmit felmutatni.

Ott tartunk, hogy inkább feladjuk. 

De ekkor megjelenik Jézus. Elárulja, hogyan dolgozott az életedben, olyan dolgokat tett meg érted, amiket eddig nem láthattál. Ő megoldja a problémát. Megment a rossz helyzetben.

És bebizonyítja, hogy ő mindenek felett Úr.

Simon Péter és társai engedelmeskedtek Jézus utasításainak, és „mikor ezt megtették, annyi halat fogtak ki, hogy szakadoztak a hálóik.” (Luk 5,6).

Nemcsak maguknak fogtak elég halat, hanem annyit adott nekik Isten, hogy megosztották más halászokkal is.

Amikor Jézus csatlakozott az erőfeszítéseikhez, 10 perc alatt több halat fogtak, mint a megelőző 10 órában. Isten a visszaesést visszatéréssé változtatta.

Lehet, hogy csalódott leszel, mert az életedben a kudarcok egymást követik. Fáradt és csüggedt vagy, és azon tűnődsz, vajon a dolgok visszatérhetnek-e valaha a rendes kerékvágásba. És át tudod érezni Simon Péter csalódottságát.

De a visszatérésed közelebb van, mint gondolnád.

Még ha nem is látod még, Isten munkálkodik az életedben, a rosszat jóvá változtatja, a visszaesésedet pedig visszatéréssé.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad, hogy Isten csodákat művel a munkád során? Mit mond ez arról, hogy mit tehet a jövőben?
  • Mitől félsz a legjobban abban, hogy Isten csodájában bízol a munkád során?
  • Tapasztal valaki kudarcot a munkahelyeden vagy a baráti társaságodban, és el kell olvasnia ezt a mai áhítatot? Vállald fel, hogy ezt az olvasmányt továbbadod nekik.

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.10.20)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása