Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne add fel!

2023. november 08. 03:00 - Lencsés Tamás

Mindezek az emberek jó hírnevet szereztek hitük miatt, mégsem kapta meg egyikük sem mindazt, amit Isten megígért. Isten ugyanis valami jobbat szánt nekünk, hogy ők ne nélkülünk jussanak el a teljességre." (Zsid 11,39-40 NLT fordítás)

Nem könnyű hitből élni. Egy megtört világban élünk. Az időjárás nem működik megfelelően. A testünk nem működik rendesen. A kapcsolataink nem működnek rendesen.

Amikor Ádám elhagyta az Édenkertet, Isten azt mondta neki, hogy az élet nehéz lesz, és ez tényleg így is van. Egy kozmikus harc folyik az életedért benned és rajtad kívül is. Harcolsz a saját bűnös természeteddel. És magával a Sátánnal is harcolsz, aki nem akar mást, mint „lopni, ölni és pusztítani” (Jn 10,10 NLT fordítás).

És ezek néha elérnek hozzád is. És akkor fel akarod adni.

Azonban a Zsidókhoz írt levél 11. fejezetében Isten arra biztat, hogy tarts ki hittel, mert nem felejtett el téged, és be fogja teljesíteni a neked tett ígéreteit. Azt ígéri, hogy jövőt és reményt ad neked (Jeremiás 29:11). Megígéri, hogy elveszi a könnyeidet (Jelenések 7:17). És Isten sok más ígéretet is ad neked az Igében.

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezetében hosszú lista van olyan bibliai hősökről, akik bizonyították Isten ígéreteibe vetett hitüket: Ábrahám, Izsák, Jákob, Mózes, Dávid, Ráháb, Gedeon, Sámson és mások. Habár nehézségeket kellett elviselniük, mégis továbbmentek a lelki úton.

A Zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 39. és 40. vers szerint: Mindezek az emberek jó hírnevet szereztek hitük miatt, mégsem kapta meg egyikük sem mindazt, amit Isten megígért. Isten számunkra valami különbről gondoskodott, hogy ők ne nélkülünk jussanak el a teljességre. (NLT fordítás).

Amikor úgy érzed, hogy feladnád, tégy többet annál, hogy kitartasz! Higgy és bízz Isten hűségében és abban, hogy megtartja ígéreteit. Ne feledd, Istent nem korlátozza a földi időd, hogy beteljesítse igéreteit. Számára rendelkezésre áll az egész örökkévalóság, hogy megtartsa az Igéjében írtakat.

Ezek az ígéretek adjanak reményt mindarra, amit Isten tesz benned és érted, még akkor is, amikor ez nehéz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • A hitből való élet fájdalommal jár. Ha feladod, amikor az élet nem megy jól, soha nem tanulsz meg bízni Istenben. Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Könnyű szeretni Istent és szolgálni őt, amikor jól megy az életed. Mi segíthet abban, hogy bízz benne, amikor nem megy jól?
  • Milyen ígéretei vannak Istennek, amelyek bátoríthatnak téged, különösen akkor, amikor nehézségekkel teli időszakon mész keresztül? Dolgozz azon, hogy ezen a héten megjegyezz egyet ezek közül a bibliai szakaszok közül!

Követni fogod Jézust ma?

Isten bebizonyította jóságát Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.(Jn 3,16).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti az örök életre vonatkozó ígéretét? Ha igen, imádkozzátok ezt az egyszerű imát:
„Kedves Istenem, hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt és ezzel elvette a bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban, mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve Öt, mint Uramat követni. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus Krisztus nevében. Ámen.”

 (Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.01.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása