Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A mennyország szurkol érted

2023. november 09. 03:00 - csmsdvd

felho.jpg

„Ezért tehát, mivel a hitbizonyosságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden terhet, ami lelassít bennünket, különösen a bűnt, ami annyira megakaszt. És állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát, amelyet Isten állított elénk” (Zsid 12,1 NLT fordítás).

A hazai pálya előnye sokat jelent a sportban. Azok a csapatok, amelyek „otthon” játszanak, gyakran sokkal jobb eredményeket érnek el, mint az idegenben játszók. Amikor egy csapatnak a drukkerek erősen szurkolnak, akkor azok gyakran felülmúlják saját normális képességeiket.

A Biblia azt mondja, hogy neked is szükséged van egy olyan közönségre, akik neked szurkolnak. A zsidókhoz írt levél 12. fejezetének első verse szerint: „Ezért tehát, mivel a hitbizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden terhet, ami lelassít bennünket, különösen a bűnt, ami annyira megakaszt. És állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát, amelyet Isten elénk állított”(NLT fordítás).

Bármit teszel, az nem a magánügy. Közönség előtt élsz. A mennyország lát téged. De nem azért, hogy félelemben tartson, hanem bíztatásként, hogy tudd, vannak szurkolóid. A Biblia azt mondja, hogy a mennyben mindenki szurkol neked.

Talán már rádöbbentél, hogy Isten mindent tud. A Biblia azt is mondja: „az Úr szemei forognak az egész földön” (2Kron 16,9). Az Úr semmiről sem marad le. Ő tudja a jó és rossz dolgaidat, ő ismeri minden gondolatodat, minden kérdésedet, minden győzelmedet, mindent.

Rajta kívül „hitbizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül”. Mózes figyel téged. Ábrahám is figyel téged. Minden hívő, aki valaha is élt, ott van a lelátón és látja, hogyan éled meg a hitedet.

És neked szurkolnak. Amikor félsz, szurkolnak érted, hogy bátor légy. Amikor fel akarod adni, akkor ők buzdítanak, hogy menj tovább. Amikor jelentéktelennek és elfeledettnek érzed magad, ők drukkolnak neked.

Valamikor mindenki érzi úgy, hogy senki sem hisz benne, nem tud sikert elérni, vagy semmit sem csinál jól. Amikor így érzed magad, ne feledd, hogy sosem vagy egyedül! A mennyei szurkolótáborod hisz abban, hogy Isten segítségével legnehezebb dolgokra is képes vagy.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit gondolsz, milyen dolgokat tudnál még megtenni, ha igazán elhinnéd, hogy egy hatalmas tömeg szurkol neked?
  • Isten mindent tud rólad. Ez megijeszt vagy vigasztal? Miért?
  • Kik azok a hívők a te életedből, akik már eltávoztak az életből, és, akik talán részei a te mennyei szurkolótáborodnak?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása