Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szeretetünkről ismernek meg minket

2023. november 13. 03:00 - Anika Enikő

"Arról ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást." János 13, 35 (NIV fordítás)

Egy keresztény ember a szeretetéről ismerhető fel. Rólad hányan látják és tudják, hogy keresztény vagy abból, hogy szeretsz másokat? Énekelünk a szeretetről, beszélünk róla, imádkozunk érte és tanulmányozzuk. De vajon meg is látszik rajtunk? Ahhoz, hogy a szeretet életelveddé és életcéloddá váljon, azonnal cselekedned kell, amint elolvastad ezt az üzenetet – mert a szeretet cselekszik! A következőt kell tenned, hogy a szeretet megvalósuljon az életedben:

Először is, kezdj el úgy viselkedni, hogy a szeretet nyilvánuljon meg benned az emberi kapcsolataidban. Ha nem így viselkedtél valakivel szemben, akkor ideje megbékélést keresni az illetővel. Tedd rendbe a dolgokat a gyerekeiddel, a házastársaddal, a barátoddal, a szüleiddel, vagy valakivel az iskolában vagy a munkahelyeden.

Ezután kezdj el kialakítani még több emberi kapcsolatot. Ha az élet legfontosabb célja a szeretet, akkor kapcsolatokat kell kiépítenünk, és lehetőleg minél többet. Hogy miért? Mert a világ abból fogja meglátni Isten szeretetét, ahogy a keresztények szeretik egymást és ahogy másokat szeretnek.

Ha remeteként élsz, a szeretet nem lehet része az életednek. A szeretet nem más, mint IDŐ. Mert időt vesz igénybe, hogy szeress másokat. Ha szereted a barátaidat, időt kell töltened velük. Ha szereted a gyerekeidet, akkor időt töltesz velük. Ha szereted Jézust, akkor vele is időt kell töltened.

Ahhoz, hogy szeressünk valakit, mindig időt és energiát kell befektetnünk. És ez mindig megéri.

El tudod képzelni, mi történne, ha a gyülekezetben mindenki így szeretne? Mi történne, ha mindannyian elköteleznénk magunkat, hogy szeretetből cselekszünk és önzetlenül áldozunk az időnkből, hogy az emberek megérezzék, mennyire szereti őket Isten? Ha ezt tennénk, megváltozna az egész világ és növekedne Isten országa, ami nagyon boldoggá tenné Istent!

Jézus Krisztushoz az emberek azért fordulnak, mert Ő vonzza őket, és nem azért, mert rábeszélik őket erre. Az embereket Isten szeretete vonzza, ami azokon az embereken keresztül nyilvánul meg, akik követik Őt. A legtöbb embert először a vele szemben tanúsított törődés és szeretet ragadja meg, és csak ezután akar megtudni még többet Jézusról.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan befolyásolja az életedben lévő nem hívő embereket az, ahogyan kifejezed a szeretetedet az emberek felé?
  • Kivel kell kibékülnöd? Hogyan teheted meg az első lépést?
  • Mi tart vissza attól, hogy több kapcsolatot építs és mélyíts el?

Isten a bűneink ellenére is szeret minket. Valójában annyira szeret minket, hogy elküldte Fiát, Jézust, hogy megtisztítson bűneinktől és bevezessen Isten családjába.

Ha még soha nem fogadtad el Isten szeretetét és nem hívtad be Jézust a szívedbe, akkor szeretném, ha most élnél ezzel a lehetőséggel.

Mondd el ezt az imát: „Drága Istenem! Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy értem vagy, és hogy nem azért küldted Jézust, hogy elítéljen, hanem hogy kereszthalála által kifizesse az árat a bűneimért. Bevallom, szükségem van Jézusra mint Megváltómra, és ma szeretném Jézust befogadni a szívembe. Szeretnék élő kapcsolatba lépni Jézussal. Követni akarom őt, és meg akarom tenni azt, amit mond.

Arra kérlek, hogy töröld el a múltamat, a megbánt dolgaimat, a hibáimat, a bűneimet, a rossz szokásaimat, a sérelmeimet, az érzelmi problémáimat és gátlásaimat. Arra kérlek, hogy segíts a te céljaidat szolgálnom. Tudni akarom, hogy mi a célod velem, hogy miért születtem erre a földre, és szeretném teljesíteni azt, amire teremtettél. Meg akarom tanulni, hogyan szeresselek téged, hogyan bízzak benned, és örökre a családod tagja akarok lenni. A Te nevedben imádkozom. Ámen."

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása