Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Értsd meg, Isten a te oldaladon áll

2023. december 06. 03:00 - Lilla:)

assist-4582129_1920.jpg 

"Isten munkálkodik benned, hogy megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, ami neki tetszik." (Fil 2,13 – NLT fordítás)

Nem számít, hogy mivel kell szembenézned a jövő héten, a jövő hónapban vagy a jövő évben, mert nem egyedül kell szembenézned azzal. Isten veled van, Ő benned van, és Ő melletted van.

A Filippi 2:13 ezt mondja: "Isten munkálkodik benned, hogy megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, ami neki tetszik" (NLT fordítás).

"Isten munkálkodik benned." A  munkálkodik szó a görögben az energos, és ebből származik az energia szavunk. Az életedben Isten adja az energiát. Nem csak a saját akaraterőd hajt, és nem csak a saját erődből haladsz előre. Isten azt mondja, Ő megadja neked az erőt, amire szükséged van, nem számít, mivel kell szembenézned.

Ő nemcsak benned van, hanem Ő veled is van. A Biblia azt mondja, "Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek." (Jn 14:18, 20). Milyen fantasztikus ígéret!

A Biblia azt mondja, Krisztus benned él. Azt mondja, el vagy rejtve Krisztussal Istenben. És a Biblia még azt is mondja, hogy a Szent Szellemmel vagy elpecsételve. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az ördög hozzád tudjon férkőzni, át kell verekednie magát a Szentháromságon! Ez azért elég jó védelem! Ez fel kell,  hogy  szabadítson minden félelem alól.

Isten nemcsak veled van és benned van, hanem Ő melletted is áll. A Róma 8:31 azt mondja, "Ha Isten mellettünk van, senki sem győzhet le minket." (NCV fordítás)

Amikor a pásztor vezeti a nyájat, mindig vannak őrző kutyák hátul, akik terelik a bárányokat, hogy a jó irányba haladjanak.

A Biblia alapján ezek az "őrző kutyák" a te életedben Isten jósága és Isten kegyelme. Isten az Ő jósága által olyan dolgokat ad neked, amiket meg sem érdemelsz, az Ő kegyelmének köszönhetően pedig nem azt adja, amit megérdemelsz.

Érezted már valaha Isten mosolyát az életedben? Ha nem, akkor talán nem is igazán ismered Istent. Vannak, akik azt gondolják, hogy Isten olyan, mint egy mérges szülő, aki folyton dühös rájuk. De ez nem így van! Isten melletted áll!

Ha boldog akarsz lenni, minden reggel úgy kell felkelned, hogy ezt mondod: "Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, bennem leszel és mellettem leszel."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, Isten milyen módon akarja, hogy megkapd az Ő erejét, ami számodra is elérhető?
  • Mikor kételkedsz leginkább Isten jelenlétében? Kérj Istentől hitet, hogy láthasd, ahogy munkálkodik az életedben!
  • Egy nehéz helyzet alakulásával kapcsolatos elképzelésedet hogyan változtatja meg az, hogy tudod, Isten a te oldaladon áll?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása