Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus háromfajta életet kínál

2023. december 31. 03:00 - ReveSz

"Azért jöttem, hogy életetek legyen, egy élet teljességében." János 10:10 (GNT fordítás)

A legtöbb ember soha nem tanulja meg, hogyan kell igazán élni. Ők egyszerűen csak léteznek.

Jézus azt mondta a János 10:10-ben: "Azért jöttem, hogy életetek legyen, egy élet teljességében."  (GNT fordítás). Azért jött el hozzánk karácsonykor, hogy háromféle életet adjon nekünk, amelyek gondoskodnak múltunkról, jelenünkről és a jövőnkről.

Először is, Jézus azért jött, hogy új életet adjon. Ez azt jelenti, hogy mindent, amit valaha rosszul tettünk, teljesen meg van bocsátva és elfelejtődött. Teljesen tiszta lapot adott számunkra!

Amikor valaki azt mondja, hogy "újjászületettek", az azt jelenti, hogy Jézus teljesen új életet adott nekik. Ha eldöntöd, és elfogadod Isten kegyelmét, és megkéred őt, hogy bocsásson meg neked, akkor nem kell bűntudatot érezned a múltad miatt. Új életet kapsz.

Másodszor, Jézus azért jött, hogy bőséges életet adjon. Nem csupán  a túlélés, a siker vagy földi jelentőségű dolgok miatt vagy itt a földön, hanem ennél többre lettél teremtve! Egy életcéllal rendelkező életre lettél teremtve. Jézus ezt bőséges életnek nevezi - egy olyan életnek, amelyben az értékeid, az értelmed és a fontosságod mind együtt vannak. Ez az az élet, amit Isten neked szánt.

Harmadszor, Jézus azért jött, hogy örök életet adjon. Isten gondoskodik a múltadról, a jelenedről és a jövődről. Jézus Krisztusban ez az Ő karácsonyi ajándéka számodra.

Egyszer megkérdeztem Peter Druckert, egy híres vállalati tanácsadót, hogy mikor döntött úgy, hogy hívő lesz. Azt mondta: "Amikor felfedeztem, hogy mi is az a kegyelem valójában, és amikor teljesen megértettem mit is jelent, rájöttem, hogy ennél jobbat soha nem fogok kapni, és megnyitottam az életemet Krisztus előtt".

Az első karácsonykor a bölcsek fényes csillagot láttak az égen, és azt követve megtalálták a kis Jézust. De nem a bölcsek voltak az egyetlenek, akik látták. Bárki láthatta a csillagot - de senki más nem tett semmit. A bölcsek azért voltak bölcsek, mert tudták, hogy a csillag követése a legnagyobb ajándékhoz vezet.

Te mennyire vagy bölcs? Egy dolog tudni, hogy Jézus a világ világossága. Egy másik dolog követni őr és engedni, hogy betöltse fénye életedet. 

Ahogyan nem élhetsz a nap fénye nélkül, úgy nem élhetsz lelki fény nélkül sem. Nyílj meg Krisztus fénye előtt, és új, bőséges és örök életre találsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen módon élted meg az újrakezdést, mióta keresztény lettél?
  • Hogyan vezet a célod megértése és követése a bőséges élethez? Mit jelent a bőséges élet?
  • Mit gondolsz, mi tartotta vissza az embereket az első karácsonykor attól, hogy felismerjék Jézust?

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.12.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása