Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Van-e helyed Isten házában?

2023. április 16. 03:00 - gerbeaud

"Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek."
(János 14,2-3)

Keresztre feszítése előtti éjszakán Jézus nem a szenvedésre és a fájdalomra összpontosított, ami reá várt, hanem rád gondolt és ezt mondta: "Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek" (János 14,2-3).

Jézus azt ígérte, hogy mindenkinek, aki hisz benne, helyet készít a mennyben. Isten, aki néhány szóval képes volt megteremteni a világegyetemet, 2000 éven keresztül készített neked egy örökkévaló otthont. Ez fantasztikus, nem? És ez az otthon egyáltalán nem olyan lesz, mint, amilyet te el tudsz képzelni!

A világ egy gyönyörű hely. Az elmúlt 40 évben 165 országban jártam. Láttam csodálatos tájakat - naplementéket, vízeséseket, hegyeket, dzsungeleket és mindenféle szépséget és minden romlottsága ellenére is, hihetetlen látnivalókat tartogat. Ha egy romlott hely ilyen gyönyörű, képzeljük el, milyen lehet egy tökéletes hely. Nem is tudom elmagyarázni neked.

Valójában, a Biblia azt mondja erről Pál apostolnak a korinthusiakhoz írt első levelében, a 2. fejezet 9. versében: "Hanem amint meg van írva: Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek".

Fel sem tudjuk fogni, milyen csodálatos lesz a menny azok számára, akik Jézust tették életük Urává. De azt tudom, hogy ez a tökéletesség helye lesz, ahol örömökkel telve Isten jelenlétében leszünk. És szeretném, ha te is ott lennél! Jézus azt akarja, hogy ott légy. Ő életét adta azért, hogy te ott lehess.

Azonban nem automatikusan jutsz a mennybe. Isten megadja neked a választás lehetőségét, hogy eldöntsd, szereted-e őt. Nem kényszerít arra, hogy szeresd őt, mintha valamiféle robot lennél. Megadta neked a választás szabadságát. Ahhoz, hogy bekerülj Isten családi otthonába - a mennybe -, először is csatlakoznod kell Isten családjához, Jézus Krisztusba vetett hited által.

Alig várom, hogy láthassam minden testvéremet a tökéletes, örökkévaló otthonunkban, ahol imádhatjuk Istent, együtt dolgozhatunk, és élvezhetjük mindazt, amit ő készített nekünk.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • El tudod-e képzelni, hogy milyen lehet és hogyan nézhet ki egy igazán tökéletes hely? Amikor megpróbálod elképzelni, hogyan változtatja meg a mennyországgal kapcsolatos érzéseidet?
  • Ha eddig még nem döntöttél úgy, hogy Jézust követed, mi tart vissza?
  • Isten azt akarja, hogy örömödet leld családjában, már itt a Földön is. Milyen módon tudod szolgálni a gyülekezetedet ezen a héten?

Az Isten családjába való meghívás mindenki számára nyitva áll.

Nem számít, hogy mit tettél, vagy hol voltál. Isten örökkévaló családjában van helyed, amely készen áll és vár rád. Csak higgy benne és fogadd el!

Készen állsz? Akkor kezd el utazásodat ezzel az egyszerű imával:
"Kedves Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot fogok adni neked életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és saját tervem szerint éltem, nem a tied szerint. Szeretném, ha ez megváltozna mostantól fogva. El akarok fordulni a bűneimtől, és hozzád akarok menni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, hogy megbűnhődjön mindazért a bűnért, amit én tettem, és nem nekem kell elszenvednem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg bocsánatodat. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg engem, Uram. Soha nem tudnék elég jó lenni ahhoz, hogy a tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy minden bűnömet magadra vetted. Te tettél befogadhatóvá a mennyországba, és arra kérlek, hogy ments meg engem. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy megtartod ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz engem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy [angol] e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.09.) 

Szólj hozzá!

Nem veszítheted el, amit Jézus már megszerzett neked

2023. április 15. 03:00 - managercoach.hu

 

"Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből."

(János 10, 27-28)

Mint minden szerető apa, Isten sem akarja elveszíteni egyetlen gyermekét sem. De a világban sok gonosz erő megpróbálja bántani Isten gyermekeit. Hogy miért? Mert ha bántani tudják Isten gyermekeit, akkor Istent bántják.

Gyakori, hogy azok az emberek, akik át akarják adni az életüket Krisztusnak, attól félnek, hogy nem lesznek képesek megtartani ezt az elkötelezettséget. Azt mondják: "Annyi kísértés van életemben és kételkedem, hogy meg tudom-e tartani a megmentettségemet".

De ahogyan nem tudod magadat megmenteni a bűneidtől, úgyan úgy nem tudod magadat megtartani a megmentettségben. Ez Jézus feladata. Ő gondoskodott arról, hogy bármi történjék is életedben, a megmentettséged, az üdvösséged biztosan megmaradjon. Ő már gondoskodott arról, hogy biztonságban eljuss a mennybe és örökké Istennel élhess.

Jézus azt mondja János evangéliumának 10. fejezetében, a 27-28 versben: "Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem ragadhatja ki őket az én kezemből."

Lehet, hogy vannak idők, amikor el akarod engedni Isten kezét, de ő soha nem fogja elengedni tiédet. Ezt hívják örök megmentettségnek, és ez Jézus felelőssége, nem a tiéd.

Pál apostol ezt mondta Jézusról: "mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra." (2 Timóteus 1:12).

Ez az, amit Jézus most is tesz a világban: örzi az üdvösségedet. Ő mindenki üdvösségét védi, aki úgy döntött, hogy hit által Isten családjának részévé válik.

Sok mindent elveszíthetsz életben. Elveszítheted a családodat, a munkádat, az egészségedet vagy az emlékezetedet. De az egyetlen dolog, amit soha nem veszíthetsz el: a megmentettségedet, az üdvösségedet.

Az üdvösségedért nem kell megdolgoznod, és nem kell megdolgoznod azért sem, hogy megtartsd azt. Ebben nyugodt lehetsz. Megnyugodhatsz, Isten dolgozik érted.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen tettekre szabadít fel téged az a biztonság, hogy Isten családjának tagja vagy?
  • Mit gondolsz, miért bizalmatlanok oly sokan, ha olyasmit kapnak, amiért nem kell megdolgozniuk?
  • Kinek van szüksége a környezetedben arra, hogy halljon Isten örök üdvösségre vonatkozó ígéretéről? Vannak olyan hívők, akiket ismersz, és akiket bátorítani, valamint emlékeztetni kell, hogy örökkévalóságuk már biztos? Hogyan fogsz már ma kapcsolatba kerülni velük?

Az üdvösséged biztos Jézusban

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Nem érdemelheted ki a mennybe jutást: " Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. " (Efézus 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy Jézus követésére add életedet, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy napon befogadsz mennyei örök otthonodba.

Megvallom, hogy vétkes vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt a halálból. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól fogva Uramként követem őt. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

 *(Daily Hope by Rick Warren 2023.04.08.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Jézus imádkozik érted

2023. április 14. 03:00 - Erika1832

"Az én imádságom nem a világért van, hanem kozbenjaras.jpgazokért, akiket nekem adtál, mert hozzád tartoznak. Mindazok, akik az enyémek, hozzád tartoznak, és te adtad őket nekem, hogy dicsőséget hozzanak nekem."
(János 17, 9-10. NLT fordítás)

Tudtad, hogy Jézus folyamatosan imádkozik érted? A Biblia újra és újra azt állítja, hogy Jézus állandóan imádkozik érted.

Azt kérdezheted: „Várj egy pillanatot, Jézus Isten, nem? Hogyan imádkozhat akkor saját magához?"

De gondolj bele: Te is szoktál magadban magadhoz beszélni! Ez azért van, mert Isten képmására lettél teremtve. Jézus Isten; ő a Szentháromság - az Atya, a Fiú és a Szentlélek - része. És ő állandóan magához beszél rólad. Olyan értékes vagy a számára. Te vagy az ő szeretetének tárgya. És ezért gondol rád és beszél rólad. Ennyire törődik veled!

Még mielőtt Jézus meghalt a kereszten, imádkozott érted. A János 17,9-10 szerint: "Az én imádságom nem a világért van, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert hozzád tartoznak. Mindazok, akik az enyémek, hozzád tartoznak, és te adtad őket nekem, hogy dicsőséget hozzanak nekem" (NLT).

Isten folyamatosan hallja Jézust, amint ezt mondja: "Segítsd meg őt, Uram. Segíts neki, Uram. Segítsd őket, Uram." Ezt nevezik közbenjárásnak, ami azt jelenti, hogy valaki nevében szót emelünk. Bármikor, amikor valaki másért imádkozol, az közbenjárás  a másikért. Közbenjárhatsz másokért, és Jézus is pontosan ezt teszi érted.

Jézus Krisztus közbenjár érted életed minden pillanatában. Megteheti, mivel ő Isten. Nem jön zavarba. Nem lesz túlterhelt. A körülményeid nem nőnek túl rajta. Ő a te Szószólód, aki a mennyei Atya jobbján ül, "aki közbenjár értünk is" (Róma 8,34). Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor megbotlasz vagy vétkezel, Jézus odahajol az Atyához, és emlékezteti Őt, hogy már kifizette ennek az árát. Ő ezt már elrendezte.

Mivel Jézus közbenjár érted, bármikor elmondhatsz egy egyszerű imát, még akkor is, ha nem jut semmi az eszedbe, amiért imádkoznál. Egyszerűen csak mond ezt: "Jézus, köszönöm, hogy ebben a pillanatban is imádkozol értem, mert tényleg küszködök."

Imádkozhatsz Jézushoz. Imádkozhatsz Jézus nevében. Vigaszt meríthetsz abból, hogy tudod Jézus mindig veled van.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan segíti a hitedet az, ha tudod, hogy Jézus imádkozik érted?
  • Miért bízhatsz Jézusban még akkor is, amikor a dolgok rosszul mennek, tudva, hogy imádkozik érted?
  • Miért van erő abban, ha "Jézus nevében" imádkozunk?

Hol töltöd az örökkévalóságot?

A bűneid elválasztanak Istentől. És csak Isten kegyelme az, ami lehetővé teszi, hogy visszatalálj a vele való helyes kapcsolatba.

A Biblia azt mondja: "Kegyelemből üdvözültetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen." (Efézus 2,8-9.)

Ha készen állsz arra, hogy megbékülj Teremtőddel, akkor mond el a következő imát:

„Drága Jézus, nem akarom, hogy ezután a bűneim elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz mennyei örök otthonodba.

Megvallom, hogy vétkeztem, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Azt ígérted, hogy ha megvallom bűneimet és bízom benned, üdvözülni fogok. Elhiszem neked, amit mondtál, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem azáltal, amit én teszek. Befogadlak életembe, mint Uramat. Ma életem minden részét átadom neked, és a te irányítások alá rendelem.

Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél engem, és arra akarom használni az életem hátralévő részét, hogy téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Neked ajánlom életemet, és arra kérlek, ments meg és fogadj be családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem erről angolul egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 *(Daily Hope by Rick Warren 2023.04.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Mit csinál a világban Isten?

2023. április 13. 03:00 - Anita.B

vince-fleming-4i6vizi79he-unsplash.jpg

Isten előre elhatározta hogy saját családjába fogad minket azáltal, hogy Jézus Krisztuson keresztül magához visz. Ez az, amit tenni akart és ez örömöt okozott neki.” (Efézus 1,5 NLT fordítás)

Isten mindig munkálkodik a világban. De a legfontosabb dolog, amit tesz, az, hogy családot épít, és ezt azért teszi, hogy örökké szerethesse családtagjait.

Isten már azóta tervezi családját, amióta megalkotta a világegyetemet. Valójában, ha Isten nem akarna családot, az egész univerzum nem is létezne! Minden, ami a történelem során történt és történik, Istenek az univerzummal kapcsolatos céljához képest teljesen mellékes, mert Isten családot akar.

A Bibliában, Pál apostol az efézusiakhoz írt levelében, az 1. fejezet 5. versében azt mondja “Isten előre elhatározta hogy saját családjába fogad minket azáltal, hogy Jézus Krisztuson keresztül magához visz. Ez az, amit tenni akart és ez örömöt okozott neki” (NLT fordítás).

Egy családba kétféleképpen kerülhetsz be: beleszületsz, vagy örökbe fogadnak. Isten mindkét utat megmutatja az üdvösség szimbólumaként a Bibliában. Amikor Jézus Krisztusba veted a hitedet, akkor újjászületsz és ugyanakkor befogadnak Isten családjába is.

Minden emberi család ideiglenes. De Isten családja, a lelki családod — az egyház — állandó. Örökké fog tartani, hiszen azokból az emberekből áll, akik azért vetették hitüket Jézus Krisztusba, hogy megmentse, üdvözítse és átformálja őket.

A Biblia a Zsidókhoz írt levél 2. fejezetének 11. versében azt mondja, “Jézus és az általa megszentelt nép ugyanahhoz a családhoz tartozik. Ezért nem szégyelli őket testvéreinek nevezni” (CEV fordítás).

Érted ezt? Jézus nővérének vagy bátyjának akar hívni!

Isten családjának tagjává válni ingyenes ajándék. A Római levél 6. fejezet 23. verse  azt mondja, “Mert a bűn zsoldja a halál, de Isten ajándéka az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban”..

Jézus az életét adta érted azzal, hogy meghalt a kereszten. És ezt azért tette, hogy a múltad bűnei megbocsátódjanak, hogy legyen célja életednek, és, hogy legyen otthonod a Mennyben.

Az Atyaisten azt akarja, hogy családja még inkább olyanná váljon mint ő. Tehát, amikor elfogadod a megváltás ajándékát, elkötelezed magad arra, hogy nem csak Istent szereted teljes szívedből, hanem családja minden tagját is - mert Isten maga a szeretet.

Isten folyton családja építésén dolgozik. Ez azt jelenti, hogy bármikor csatlakozhatsz ehhez a családhoz!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Szerinted mit akar Isten, hogyan tükrözze vissza a földi családunk az ő örökkévaló családját?
  • Milyen módon segíted te Isten gyülekezetének építését és növekedését? Mit gondolsz, milyen új utakra hív Isten, hogy segítsd egyháza építését?
  • Miért jó hely a gyülekezet arra, hogy megtanuljuk, hogyan kell Jézushoz hasonlóan szeretni az embereket?

A meghívás Isten családjához tárva-nyitva áll

Nem számít, mit tettél vagy merre jártál, helyed van Isten örökkévaló családjában. A helyed készen áll és vár rád. Csak higgy és fogadd el!

Készen állsz? Kezdd ezzel az egyszerű imával: “Drága Istenem, tudom, amikor meghalok, számot fogok adni neked életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját terveim szerint éltem, nem a tieid szerint. Azt akarom, hogy ez most azonnal megváltozzon. El akarok fordulni a bűneimtől és hozzád akarok menni.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki azért halt meg, amit én helytelenül cselekedtem, és a bűneimért nem nekem kell megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg megbocsátásodat és csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem lehetek elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre, a Menybe kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vetted és ezzel elfogadhatóvá tettél a Menny számára. Arra kérlek, ments meg. Hiszek benned, Jézus. Hiszem, hogy be fogod tartani ígéretedet, és azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy elfogadd Jézust, kérlek küldj nekem egy (angol) e-mailt a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, melyek segítenek elindulni a Jézussal közös úton.

*(Daily Hope by Rick Warren 2023.04.06.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

A Nagy Küldetés: Fejezzük be a feladatot!

2023. április 12. 03:00 - ReveSz

person reaching black heart cutout paper"Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Menjetek tehát, és tegyetek tanítványokká minden népet, megkeresztelve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig." (Mt 28,18-20 ESV fordítás)

Jézus nem csak úgy visszatért az életbe, majd egyenesen a mennybe ment. Feltámadása után 40 napot töltött azzal, hogy Jeruzsálemben utazott és beszélt az emberekhez - egyszer egy 500 fős csoporthoz! Mivel ennyi embernek jelent meg, az evangélium gyorsan elterjedt a Római Birodalomban.

Közvetlenül azelőtt, hogy visszament a mennybe, Jézus utolsó utasításait adta követőinek. Ezek az utasítások, amelyek a Nagy Küldetés néven ismertek, nem csak papoknak, pásztoroknak, lelkészeknek vagy misszionáriusoknak szólnak. Mindenkire vonatkoznak, akik Jézust követik.

Ezek Jézus utasításai: "Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Menjetek tehát, és tegyetek tanítványokká minden népet, megkeresztelve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig" (Mt 28,18-20 ESV fordítás).

Ez a feladat Isten családjában mindenkinek jár. Tovább kell adnunk az örömhírt a világnak. Hogy miért? Három okból:

Először is, Isten nagy családot akar. Ha Isten családjába tartozol, akkor azt akarja, hogy másokat is bevezess a családjába. Azt akarja, hogy beszélj az embereknek az evangéliumról.

Másodszor, csak Isten tud neked üdvösséget és reményt nyújtani. Ez a legnagyobb hír a világon! Ezt titokban tartani bűn lenne.

Harmadszor, a Nagy Küldetés a történelem sarokköve. Jézus Krisztus visszatérésének időzítése attól függ, hogy engedelmeskedünk-e az utasításainak. Isten arra vár, hogy befejezzük a feladatot, miszerint a világnak beszélünk Jézusról.

A Biblia azt mondja, hogy Isten "nem akarja, hogy bárki is elveszszen, hanem hogy mindenki megtérjen" (2Pt 3,9 NASB fordítás). Isten senkit sem kényszerít arra, hogy szeresse őt, de azt akarja, hogy mindenkinek legyen lehetősége igent vagy nemet mondani az ő szeretetére.

Máté evangéliuma 24. részének 14. verse szerint: "Az Isten országáról szóló örömhírt hirdetik majd az egész világon, minden nemzetnek. Aztán jön el a vég" (NCV fordítás). A Nagy Küldetés feladatának befejezése elkerülhetetlen. A kérdés csak az, hogy melyik nemzedéknek lesz kiváltsága ezt megtenni?

Dolgozzunk együtt a feladat befejezésén. Kezdheted azzal, hogy ma mesélsz valakinek Jézusról.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondolj három olyan emberre, akit ismersz, és akinek szüksége van arra, hogy hallja az evangéliumot. Szánj egy kis időt arra, hogy imádkozz, és készíts tervet arra, hogy legalább az egyikükkel kapcsolatba lépj, hogy beszéljetek az örömhírről.
  • Mit gondolsz, miért akarja Isten, hogy Jézus követői részt vegyenek abban, hogy elmondják a világnak az evangélium üzenetét?
  • Még ha nem is tudsz elmenni egy másik országba, hogy megoszd az evangéliumot, mi az, amivel támogathatod azoknak a munkáját, akik olyan népcsoportok között szolgálnak, amelyek még nem hallották az örömhírt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.04.05.)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása