Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egyetlen igazság, ami szabaddá tesz

2024. január 27. 03:00 - Olajfa

"És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8,32)

Sok olyan dolog van, ami igaz, mégsem tesz szabaddá. Megtanulhatod, hogyan kell számítógépet programozni, de az még nem fog téged szabaddá tenni. Elolvashatod az összes legújabb önsegítő könyvet, de az sem fog megszabadítani.

Az egyetlen igazság, ami szabaddá tesz, az Isten Igéjének igazsága: "És megismeritek  az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket." (Jn 8,32) Sokan idézik ezt az igeverset, de nem mindenki ismeri el, hogy a Bibliáról beszél, vagy egyáltalán, hogy a Bibliából való.

Ha Isten Igéjének ismerete az egyetlen módja annak, hogy szabad legyél, akkor a Biblia olvasását és tanulmányozását prioritássá kell tenned az életedben. Isten Igéjének igazságával kell táplálnod az elmédet.

Dávid - egy ókori királya Izraelnek - megértette, hogy milyen fontos Isten szava. Volt idő, amikor annyi ellensége volt, hogy menekülnie kellett. Az életéért menekült és barlangokban bujkált. De bármi is történt, ő Isten igazságával táplálta magát.

Az egyik zsoltár, amit ebben az időben írt, a 119. zsoltár. A 95. verse így szól: "Bár a gonoszok elrejtőznek az úton, hogy megöljenek engem, én a te törvényeidre gondolok." (NLT fordítás)

Ha a világban zajló dolgokra nézel, könnyen elcsüggedsz. Amikor végigpörgeted a hírfolyamokat, hallgatod a beszélgetéseket a rádióban, vagy nézed a híreket, lehet hogy levertté válsz. Lehet, hogy reménytelenséget érzel. De ha Isten Igéjének igazságával töltöd meg az elmédet, akkor több reménységed lesz és jobb perspektívát kapsz az életedre nézve, még akkor is, ha krízisbe kerülsz és az ellenségeid elől menekülsz.

A Biblia azt mondja: "Mennyire szeretem tanításodat, Uram! Egész nap azon gondolkodom." (Zsolt 119,97) Elrettentő lehet, ha megpróbálunk egész nap Isten Igéjén gondolkodni. Ez azért van, mert senkinek nem jön magától, hogy Isten Igéjén gondolkodjon. Lehet, hogy nehezedre esik, hogy akár csak egyszer is gondolj Isten Igéjére a napodban, de valahol el lehet kezdeni.

Próbáld meg a napodat Isten Igéjével kezdeni. Tölts 10 percet a Biblia olvasásával reggelente és utána egész nap gondolkodhatsz az olvasottakon. A Szentlélek pedig segíteni fog felidézni az olvasottakat, amikor szükséged lesz rá a nehéz időkben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan szabadít fel téged Isten Igéjének ismerete?
  • Mi az az egy dolog, amivel 10 percet töltesz reggelente, amiről lemondhatnál, hogy helyette 10 percet a Bibliád olvasásával tölts?
  • Mit jelent az, hogy Isten Igéjével táplálod az elmédet? Milyen más -jó vagy rossz- dolgokkal táplálod az elmédet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.01.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása