Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bűnöd soha nem magánügy

2024. január 30. 03:00 - papk

prayer-6764197_640.jpg

"Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának;" (Róm 14,7)

A bűn lehet titkos, de soha nem magánügy. Vagy most fog kiderülni, itt a földön, vagy az ítélet napján, de ismert lesz.

A 4 Mózes 32,23 az egyik legijesztőbb vers a Bibliában: "Biztos lehetsz benne, hogy bűneid megtalálnak téged" (NIV fordítás).

A másik ok, amiért a bűn soha nem magánügy, az az, hogy minden, amit teszel, legyen az jó vagy rossz, hatással van másokra - még akkor is, ha ők nem tudják, mi történik.

Ha valaki, aki közel áll hozzád, egész éjjel fennmaradna, és igazán erkölcstelen dolgokat csinálna, majd reggel meglátna téged, észrevennéd, hogy valami nem stimmel. Lehet, hogy nem tudnád, mi történt, de a bűne következménye nyilvánvaló lenne a viselkedésében. Nagyon kevés ember tud úgy tenni, mintha semmi sem történt volna.

Még csak nem is kell, hogy valami nagy bűnt kövessetek el. Lehet a mulasztás bűne is. Ha rendszeresen csendes időt töltesz Istennel, aztán néhány napig nem töltesz időt Isten jelenlétében, valószínűleg különbség lesz abban, ahogyan az emberekre és a körülményekre reagálsz. Ez azért van, mert amikor nem vagy csatlakoztatva, akkor nincs lelki erőd a bűn elleni küzdelemhez.

A Biblia azt mondja a Róma 14,7-ben: "Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának" (NIV fordítás).

Sokan azt mondják: "Senki másnak semmi köze ahhoz, hogy én mit csinálok az életemmel. Amíg nem ártok senkinek, miért érdekelne ez bárki mást?" De bántasz másokat. Isten arra teremtett minket, hogy kapcsolatban álló emberek legyünk, és amit teszünk és mondunk, az mindig hatással van másokra.

A bűn úgy hat rád, hogy észre sem veszed, és aztán a tetteid hatással vannak másokra. Amikor vétkezel, az elvág téged Isten erejétől, és távol tart a lehetőségeidtől. Korlátozza a jót, amit tehetsz, és a hatást, amit gyakorolhatsz.

Hát nem szomorú belegondolni, hogy mit veszítesz te és mások, ha nem vagy az Istentől kapott legjobb formádban? Csak egyetlen módja van annak, hogy túllépj a bűnökön, amelyek visszatartanak téged és bántanak másokat: Valld meg.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan cselekszel és gondolkodsz másképp, amikor megvallatlan bűneid vannak?
  • Hogyan visz közelebb Jézushoz, ha megvallod a bűneidet?
  • Milyen bűnt kell megvallanod az életedben? Mit gondolsz, hogyan hat ez másokra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.01.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása