Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A benned zajló csata megnyerése

2024. február 18. 03:00 - ReveSz

person holding book while standing on field"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem a fejedelmek ellen, a hatalmasságok ellen, e sötét világ hatalmai ellen és a gonosz szellemi erői ellen a mennyei hatalmakban."

Efézus 6:12 (NIV fordítás)

Lehet, hogy nem veszed észre, de harcban állsz. Még ha nem is viselsz katonai egyenruhát, és golyók ellen sem kell kitérned.

De harcban állsz - láthatatlan harcban. Lelki háborúnak hívják. A harcban állsz attól a pillanattól kezdve, hogy megszületsz, egészen addig a pillanatig, amíg meg nem halsz.

A Biblia azt mondja, hogy három halálos ellenséged van, akik el akarják pusztítani az életedet és mindent, amit Isten tenni akar rajta keresztül:

A világ: az uralkodó értékrend körülöttünk.
A test: a benned lévő régi természet.
Az ördög: egy valóságos lény, aki "lopni, ölni és pusztítani" (János 10:10 NIV fordítás) akar démoni szolgáival együtt.
A győzelem a harcban, amelyben részt veszel, nem fegyverekkel vagy taktikával fog eljönni. A Biblia azt tanítja nekünk, hogy "Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem a fejedelmek ellen, a hatalmasságok ellen, e sötét világ hatalmai ellen és a gonoszság szellemi erői ellen a mennyei hatalmakban" (Efézus 6:12 NIV fordítás).

Ebben a csatában csak Jézus számít. Neki kell lennie az életed tábornokának, neki kell irányítania a haditervet. Lehet, hogy hívő vagy, de ez nem elég a benned zajló háborúhoz. Jézusnak a te Uradnak is kell lennie.

Sokan hisznek Jézusban. De ahhoz, hogy győzelmet arass a világ, a test és az ördög felett, Jézusnak többnek kell lennie, mint valakinek, akiben hiszel.

A Róma 7:24-25 szerint: "Milyen nyomorult ember vagyok én! Ki ment meg engem ettől a testtől, amely a halálnak van alávetve? Hála legyen Istennek, aki megszabadít engem Jézus Krisztus, a mi Urunk által!" (NIV fordítás)

A válasz arra a mindent elsöprő harcra, amelyben benne vagy, nem egy önsegítő szeminárium, egy új könyv vagy egy konferencia. Hanem Jézus. Tedd őt a vezetődddé. Pál, aki a Rómaiakhoz írt könyvet írta, világossá teszi, hogy egyedül nem tudja megnyerni a csatát. Egyetlen reménysége "Jézus Krisztus, a mi Urunk".

És ez a te egyetlen reményed is. Jézus, az Úr, aki megszabadít téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor vannak olyan időszakok az életedben, amikor úgy érzed, hogy a szokásosnál nagyobb lelki háborút élsz át?
  • Mit gondolsz, miért hajlandóak az emberek mindenféle dolgot kipróbálni, hogy megoldják a problémáikat, mégis haboznak Jézushoz fordulni?
  • Mi a különbség aközött, hogy csak hiszel Jézusban, vagy hogy életed Urává teszed őt?

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.02.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása