Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A csata, aminek a megnyerésére születtél

2024. március 09. 03:00 - ReveSz

 

close-up photography of gold-colored and black sword

"nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van"

(1 János 4, 4.)

Te egy csatába születtél. Ezt nem te akartad. De egy világméretű csata zajlik az egész világegyetemben, amely már a születésed előtt elkezdődött, és még jóval a halálod után is folytatódni fog. Az Isten és a Sátán, a jó és a rossz közötti harc elől nem menekülhetsz. Még azok sem menekülhetnek előle, akik nem tudnak a létezéséről!

De, mivel Istenről beszélünk, van jó hír.
Fontos tudni, hogy Isten és a Sátán nem egyenlő felek. Nem kell azon gondolkodni, hogy ki fogja megnyerni ezt a háborút. Nincs miért aggódni, nem kell azon töprengeni, hogy ki fog állva maradni a végén. Isten minden tekintetben messze felülkerekedik. És a Biblia azt mondja nekünk, hogy ennek a világnak a végén Istené lesz az utolsó szó. Egy napon Isten teljesen el fogja pusztítani a Sátánt.

Addig is lehetővé teszi számunkra, hogy választhassunk, kinek az oldalán állunk.

Az emberek gyakran csak bábuk ebben a kozmikus csatában. Miért? Mert a Sátán nem tud ártani Istennek. Mit teszel, ha nem tudsz bántani valakit? Bántod a gyermekeit - ezért zaklat Sátán téged is.

A rossz hír az, hogy szellemi csatára születtél. De arra is születtél, hogy megnyerd a csatát. A Biblia azt mondja: "Nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van." (1János 4:4).

A Sátán nem fél tőled. Attól fél, aki benned van: Istentől.

Amikor kereszténnyé válsz, Isten a Szentlelket adja neked, hogy benned éljen. A Szentlélekkel telve nem kell félned a Sátántól. Mert a Szentlélekkel megadja neked azt az erőt, amely feltámasztotta Jézust a halálból. Ez az erő, ez a hatalom, ami garantálja számodra a győzelmet nemcsak a háború felett, hanem minden harc felett, amivel az életedben szembesülsz - minden kísértés, minden bánat, minden fájdalom felett, amit megtapasztalsz.

Mindössze annyit kell tenned, hogy segítségül hívod a Szentlelket. Isten készen áll arra, hogy megadja neked a segítséget, a vigaszt és az erőt, amire szükséged van az élethez.

Ebben a háborúban a győztes oldalon állsz. Most itt az ideje, hogy úgy is élj.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan kellene megváltoztatni a lelki gyakorlataidat, ha tudod, hogy lelki harcban állsz?
  • Milyen harc előtt állsz ma? Mire kell emlékeztetned magad, hogy félelem nélkül nézz szembe vele?
  • Miért nevezik a Sátánt "annak, aki a világban van"?

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.02)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása