Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne érd be hamis megoldásokkal

2024. április 15. 03:00 - gerbeaud

"Akik hitvány bálványokhoz ragaszkodnak, azok elhagyják jótevőjüket." (Jón 2,8)

Amikor bajban vagyunk, gyakran kísértésbe esünk, hogy valami gyors megoldást találjunk - vagy legalábbis olyasmit, ami enyhíti a feszültségünket.

Az emberek családja szétesőben lehet. A pénzügyeik talán szétesőben vannak. A karrierjük lehet, hogy szétesőben van. Lehet, hogy az egészségük is szétesőben van. Hátukat a falnak vetve mindent megpróbálnak, ami csak elképzelhető, hogy megoldják a problémát. Mindent, kivéve, hogy Istentől kérjenek segítséget.

Jónásnak volt ideje elgondolkodni ezen, amikor egy nagy hal gyomrában ragadt. Itt van, amit imádkozott: "Akik hitvány bálványokhoz ragaszkodnak, azok elhagyják jótevőjüket" (Jón 2,8).

Ma már nem faragunk bálványokat. De még mindig megvannak. Néhányan közülünk az autóikat bálványozzák. Mások az otthonunkat vagy a ruháikat bálványozzák. Néha az emberek a szerencsét, a gazdagságot vagy a hírnevet bálványozzák. Bármi, amit Isten fölé helyezünk, az bálvány.

Az egyetlen megoldás a problémáinkra Isten kegyelme. Bármikor, amikor valami máshoz fordulunk, bálványozzuk.

Évekkel ezelőtt a családom nyaralni volt, és mivel szeretek a kőzetekről és ásványokról tanulni, bementünk egy boltba, ahol olyan kőzeteket árultak, amilyeneket az emberek gyűjtenek. Volt egy egész részleg kvarckristályokból, amelyek állítólag különféle problémák megoldására alkalmasak. A leírások szerint a kristályok például elégedettséget és bizalmat adnak, vagy állítólag védőpajzsot hoznak létre, sőt, valamiféle pszichés intuíciót is adnak.

De én tudtam, hogy ezek a kristályok nem segítenének nekem egyikben sem.

Valójában a kristályok és a róluk szóló ígéretek Pálnak a rómaiakhoz írt levelének egy mondatára (1,25) emlékeztettek: "Az ilyenek Isten igazságát hazugsággal cserélték fel, és a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett".

Amikor úgy döntesz, hogy azt hiszed, Isten helyett valami más fogja megoldani a problémáidat, akkor egy élettelen tárgyba helyezed a bizalmadat. Inkább a "teremtett dolgokat" szolgálod, mint magát a "Teremtőt".

Amikor Jónás az óceán fenekén volt egy nagy halban, nem fordult bálványhoz. Istenben bízott, hogy segít - és Isten meg is cselekedte.

Isten ugyanezt megteszi érted is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mely bálványok "imádása" a legcsábítóbb számodra, amikor reménytelennek érzed magad?
  • Mi a legnehezebb abban, hogy feladd a bálványaidat?
  • Milyen bálványok tűnnek a legelterjedtebbnek a közösségedben?

 *(Daily Hope by Rick Warren – 2024.04.08.)

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot? 

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban.
Nem érdemelheted ki a mennybe jutást: "Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék" (Efe 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy életedet Jézusnak átadd, kezdd azzal, hogy ezt az imát imádkozod:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, ami rosszat tettem, megbocsátást nyer, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól fogva Uramként akarom követni őt. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása