Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szexuális tisztaságért folytatott harc az elmédben kezdődik

2024. július 05. 03:00 - Erika1832

Vigyázz, mit gondolsz, mert a gondolataid sakk.jpgirányítják az életedet." (Péld 4,23 NCV) 

Minden kísértés az elmében kezdődik. A Példabeszédek 4,23 szerint: "Vigyázz, mit gondolsz, mert a te gondolataid irányítják az életedet" (NCV). A szexuális tisztaságért vívott csatát az elmédben nyered meg vagy veszíted el.

Amikor azt látod, hogy emberek tényleg elrontják az életüket, fogadni lehet rá, hogy a problémáik nem a tetteikkel kezdődtek, mert a cselekedeteik a gondolataikból fakadtak. Buta gondolatokon merengtek, mielőtt buta döntéseket hoztak volna. A Biblia ezt nagyon világosan megmondja, és a tudomány is alátámasztja: Az, ahogyan gondolkodsz, határozza meg, hogy hogyan érzel. Az érzések motiválják a tetteidet.. Ahhoz, hogy megváltoztasd az életed, nem csak egy rossz szokás, vagy tett elhagyásáról van szó. Inkább azzal foglalkozz, ami ezt okozta - a gondolatokkal, amelyek az érzéseket létrehozzák, amelyek a cselekvést kiváltják. A gondolataid irányítják az életedet!

Ez a magyarázat arra, ahogy a dolgok történnek.

Először is, azzal kezded, hogy bűnös gondolatokat fogadsz be az elmédbe: "Milyen lenne szexelni azzal a személlyel? Annyira rossz lenne?" Kétségeid támadnak, és elkezdesz fantáziálni az elmédben. Elkezded azt hinni, hogy ez ártalmatlan.

De nem az. A gondolataid érzéseket keltenek. Az érzések pedig elkerülhetetlenül tettekhez vezetnek.

Ezután érzelmi, nem fizikai érintettségbe kerülsz. Ekkor kezdesz el flörtölni. Elkezdesz gesztusokat és megjegyzéseket tenni, finoman vagy kevésbé finoman azt mondod, hogy "elérhető vagyok". Ezután jön a fizikai érintkezés. És végül, racionalizálod a tetteidet: "Mindenki ezt csinálja. Nem nagy ügy. Mindketten felnőttek vagyunk."

A bűnös cselekedeteid akkor kezdődtek, amikor bűnös gondolatokat fogadtál be az elmédbe.

A Biblia a 2Timóteus 2,22-ben elmondja nekünk, hogyan irányítsuk gondolatainkat, mielőtt még erre az útra lépnének: "Kerüld az ifjúság szenvedélyeit, és törekedj az igazságra, a hitre, a szeretetre és a békességre" (GNT).

A Biblia azt mondja, hogy forduljunk el a kéjes gondolatoktól, és forduljunk inkább valami pozitív felé. Ez a kétlépéses folyamat az, ahogyan megtörsz egy kísértést, mielőtt még elkezdődne. Már jóval azelőtt rosszul gondolkodsz, hogy rosszul cselekednél. Megállítod a körforgást azzal, hogy hátat fordítasz ezeknek a bűnös gondolatoknak, és a jóság, a tisztesség, a szeretet és a béke felé fordulsz. Nem vagy ártatlan szemlélője a szexuális bűnnek. Van választásod – és Isten mindent megadott neked, amire szükséged van ahhoz, hogy helyesen dönts.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan láttad, hogy a bűnös gondolatok - legyenek azok szexuális vagy nem szexuális természetűek - bűnös cselekedetekhez vezettek az életedben?
  • Van valaki az életedben, akivel beszélhetsz, ha kéjes gondolatokkal küzdesz? Ha igen, valld meg ezeket a gondolatokat Istennek és ennek a személynek.
  • Milyen pozitív cselekedetekkel tudod helyettesíteni a bűnös gondolatidat?

Követed-e ma Jézust?

Nem számít, mit tettél, vagy hol voltál, Isten kész megbocsátani neked, ha megvallod a bűneidet, és elkötelezed magad, hogy úgy élsz, ahogyan Isten teremtett téged.

A Biblia azt mondja, hogy nem lehet kiérdemelni a mennybe jutást. Csak úgy juthatsz oda, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban: "Kegyelemből üdvözültetek, hit által - és ez nem magatoktól van, hanem Isten ajándéka -, nem pedig cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék" (Efe 2,8-9).

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézusnak, kezdd azzal, hogy elmondod ezt az imát:

"Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

"Megvallom, hogy vétkeztem, és a bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye a bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és követni akarom őt, mint Urat a mai naptól kezdve. Vezesd az életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy angol nyelvű e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.06.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: szex gondolat bűn

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása