Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kaphatod meg Isten békességét?

2024. július 17. 03:00 - R.K.A.

„Egy ajándékot hagyok rátok – az elme és a szív békességét. És ezt a békességet a világtól nem kaphatjátok meg. Ezért ne nyugtalankodjatok és ne féljetek.”

János 14:27 (NLT fordítás)

2024_07_10_kep.jpg

Isten megígérte, hogy békességet kapunk tőle. Isten egyik neve Jehova Shalom, ami azt jelenti: „Én vagyok a békesség Istene”.

A békesség megtalálása az egyik legalapvetőbb szükségletünk. Isten megígérte a lelki béke ajándékát, ezért ha hiányzik belőled, akkor fel kell tenned a kérdést, hogy miért nem találod. Íme három dolog, ami megfoszthat a békességtől:

Elveszíthetjük a békességünket, amikor nem tudjuk kontrollálni a körülményeket. Az életünk nagy részét képtelenek vagyunk irányítani. Ülünk a dugóban, és emiatt lemaradunk egy fontos eseményről. Vannak házaspárok, akik kétségbeesetten – de sikertelenül – próbálkoznak a gyermekvállalással. Valaki váratlanul elveszítheti a munkáját, és azon tűnődik, hogyan fogja eltartani a családját. Amikor ilyen – kisebb vagy nagyobb – dolgok történnek velünk, frusztráltak leszünk, és elveszítjük a lelki békénket.

Elveszíthetjük a békességünket, amikor nem tudjuk megváltoztatni az embereket. A leggyorsabb módja annak, hogy kizökkenjünk a nyugalmunkból, ha megpróbálunk megváltoztatni valakit. A legtöbb ember egyszerűen nem fog úgy változni, ahogyan szeretnénk. De még ha tudjuk is, hogy nem fog működni, akkor is megpróbáljuk! És ez megzavarja a békességünket.

Elveszíthetjük a békességünket, ha nem találunk magyarázatot a problémákra. Tudjuk, hogy az élet nem igazságos. A dolgok nem mindig alakulnak jól. És amikor nem tudjuk, mi miért történik, szorongani, idegeskedni és aggodalmaskodni kezdünk.

Isten békességének elfogadása nem azt jelenti, hogy problémamentes lesz az életed. Hanem azt, hogy még amikor a világod darabjaira hullani látszik, akkor is képes leszel tisztán gondolkodni és nyugodtan aludni.

Hogyan kaphatod meg Isten békességét? Isten békéjéért nem kell megdolgozni és nem kell könyörögni érte. Ez egy ajándék, amit hit által kaphatsz. Jézus megígérte: „Egy ajándékot hagyok rátok – az elme és a szív békességét. És ezt a békességet a világtól nem kaphatjátok meg. Ezért ne nyugtalankodjatok és ne féljetek.” János 14,27 (NLT fordítás)

Fordulj Istenhez imádságban! Mondd el neki, mi nyomja a lelkedet. Koncentrálj az Ő jóságára. És az Ő békessége, amely minden értelmet meghalad, betölti majd a szívedet és az elmédet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen ellenőrizhetetlen körülmények lopták el a békességedet mostanában?
  • Hogyan használja Isten a problémákat arra, hogy közelebb vonjon magához, és segítsen a lelki növekedésben?
  • Hogyan változik meg az életed, ha Isten békéjével élsz?

 

Megbékéltél már Istennel?

A bűneid elválasztanak téged Istentől. És csak Isten kegyelme az, ami lehetővé teszi, hogy újra helyes kapcsolatba kerülhess vele.

A Bibliában ezt olvassuk: „Kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Efezus 2,8-9 NIV fordítás).

Ha készen állsz arra, hogy békét köss Teremtőddel, akkor mondd el ezt az imát:

„Drága Istenem, többé nem akarom, hogy a bűneim elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, akkor minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megértem az életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

„Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet és hiszek Jézusban, akkor megmenekülök. Elhiszem, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, a Jézusba vetett hit által van, és nem bármi más által, amit én teszek. Jézus, befogadlak téged az életembe, mint Uramat. Ma egész életemet alárendelem a te irányításodnak.

„Úgy akarok élni, amire teremtettél, és arra akarom használni az életem hátralévő részét, hogy neked szolgáljak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Neked szentelem az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében, Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre angolul, és tudasd ezt velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.07.10.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása