Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bátor emberek megoldják a konfliktusokat

2024. augusztus 03. 03:00 - Besther

jesus-4336337_1280.jpg

"Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2Tim 1,7)

Isten azt akarja, hogy békében élj mindenkivel. Miért? Azért, mert a megoldatlan konfliktusnak három pusztító hatása van az életben.

Az első, hogy gátolja az Istennel való szövetségedet. Ha nem vagy összhangban másokkal, akkor Istennel sem tudsz harmóniában lenni. Amikor a másokkal való konfliktus elvonja a figyelmedet, akkor nem lehetséges, hogy Istennel egyértelmű, tiszta kapcsolatod legyen. A Biblia azt mondja, "Ha valaki azt mondja: "Szeretem Istent", a testvérét viszont gyűlöli, az hazug, mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti Istent, akit nem lát." (1Jn 4,20) 

A második hatás, hogy a megoldatlan nézeteltérések akadályozzák az imáidat. A Biblia újra és újra azt mondja, hogy amikor az életedet konfliktus, bűn és diszharmónia jellemzi, az imáid blokkolva vannak. "...a ti bűneitek választottak el titeket Istenetektől, a ti vétkeitek miatt rejtette el orcáját előletek, és nem hallgatott meg." (Ézs 59,2)

Harmadik, a megoldatlan viszályok akadályozzák a boldogságodat. Nem lehetsz boldog és konfliktusban álló ember egyszerre. Amikor a konfliktus a bejárati ajtón bejön, akkor a boldogság a hátsó ajtón kimegy.

Ha egyszer egy kapcsolatban összetűzés lép fel, az nem múlik el magától. Nem tüntetheted el azzal, hogy figyelmen kívül hagyod, megtagadod vagy a szőnyeg alá sepred.

Hallottad már azt a kifejezést, hogy "Az idő mindent meggyógyít?" Ez egyszerűen nem igaz. Az idő semmit sem gyógyít meg! Ha az idő mindent meggyógyítana, senkinek se kellene orvoshoz mennie. Ha nyílt sebed van és nem foglalkozol vele, akkor elgennyesedik. A konfliktussal ugyanez a helyzet. A haragból neheztelés lesz, a neheztelésből pedig keserűség.

Tehát ahhoz, hogy megszabadulj a konfliktustól, tudatosan kell foglalkoznod vele. Ne várj arra, hogy a másik jöjjön hozzád. Te menj ahhoz a személyhez, akivel konfrontációd van. Légy kezdeményező és béketeremtő.

Csak a bátor emberek oldják meg a konfliktust. Talán az a legbátrabb dolog, amit tehetsz, hogy szembenézel egy olyan problémával, amit már régóta figyelmen kívül hagysz. Legyen szó akár a házasságodról, a gyerekeidről, alkalmazottaidról vagy a főnöködről vagy bárkiről.

Hol találod meg a bátorságot, hogy szembenézz a konfliktussal és megoldd azt? Istentől kapod.

A Biblia azt mondja a 2Timóteus 1,7-ben, hogy "Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." Engedd, hogy Isten lelke betöltse életedet és érezni fogod, ahogy megtelsz erővel, szeretettel és önfegyelemmel. Isten szeretete legyőzi a félelmet és bátorságot ad, hogy megoldd a konfliktusokat és gyógyulást hoz a kapcsolataidba.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen negatív hatásai vannak a mai konfliktusoknak az életedben?
  • Mit fogsz tenni ma, hogy kezdeményezd ezeknek a konfliktusoknak a megoldását?
  • Mit jelent: hagyni, hogy Isten lelke betöltse az életedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.07.27.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása