Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Istennel való megbékélésből következik az emberekkel való békesség

2024. augusztus 05. 03:00 - ReveSz

a train traveling over a bridge over a river"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus." (1 Tim 2,5)

Ha konfliktus helyzetben vagy, ne a megoldásra, hanem a megbékélésre összpontosíts.

Nagy különbség van a két szó között. A megbékélés a kapcsolat helyreállítását jelenti. A megoldás azt jelenti, hogy minden problémát elrendezel.

A legtöbb esetben a probléma megoldása nem fog megtörténni - vannak dolgok, amelyekben egyszerűen sosem fogtok egyetérteni.

Lehet-e szeretetteljes kapcsolatotok anélkül, hogy mindenben egyetértenétek? Természetesen. De ehhez bölcsesség kell. Ha bölcsek vagytok, megtanuljátok, hogyan ne értsetek egyet anélkül, hogy ellenszenvesek lennétek; megtanuljátok, hogy úgy járjatok kéz a kézben, hogy nem kell szemtől szemben állnotok egymással.

Az egyik legnagyszerűbb dolog, amit az életeddel tehetsz, az ha hidakat építesz, nem pedig falakat. Akkor hasonlítasz leginkább Jézus Krisztusra, amikor kibékíted az embereket. Jézus pontosan azért jött, hogy ezt tegye! Isten azért küldte Jézust a földre, hogy kibékítse az emberiséget Istennel.

Jézus a megbékélés forrása. A Biblia azt mondja: "Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus." (1Tim 2,5)

De addig nem tudsz békét kötni más emberekkel, amíg nem békélsz meg Istennel. Ha állandó konfliktusban találod magad, kérdezd meg magadtól, hogy vajon megbékéltél-e Istennel. Úgy köthetsz békét Istennel, ha megbánod bűneidet, és életedet az Ő szolgálatának szenteled (lásd az alábbi imát).

A Biblia Jézust a béke fejedelmének nevezi. Az Istennel való megbékélés békességhez vezet önmagaddal, ami pedig másokkal való békességet eredményez.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Van olyan kapcsolat, ahol sikertelenül próbálkozol a megoldással? Milyen lépést tehetnél helyette a megbékélés felé?
  • Hogyan bátorított téged egy olyan keresztény, aki hidakat épít, nem pedig falakat?
  • Békében vagy Istennel? Ha nem, mi tart vissza attól, hogy ma békét köss vele?

 

Hogyan kössünk békét Istennel?

Az első lépés az Istennel való békesség felé, ha elfogadod Jézust Uradnak és Megváltódnak. Ezt ezzel az egyszerű imával kezdheted:

"Drága Istenem, nem akarom, hogy a bűneim többé elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátasz nekem minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megmutatod életem célját, befogadsz a családodba, és egy napon a mennybe viszel, hogy veled éljek az örökkévalóságig.
Jézus, megvallom, bűnös vagyok, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi által, amit én teszek. Kérlek, hogy jöjj be életembe, mint az én Uram. Ma átadom neked az életemet.
Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél engem - békességben -, és életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy téged szolgáljalak. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál Jézus elfogadásáért, kérlek, írj nekem egy e-mailt angolul a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 (Daily Hope by Rick Warren, 2024.07.29. ford.:ReveSz)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása