Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A veszteségek időszakában, tisztázd a prioritásaidat

2024. augusztus 30. 03:00 - papk

 waterfall-7929685_640.jpg

„Az életet nem az alapján mérik, hogy mennyi van az embernek.”  (Luk 12,15 NCV fordítás)

A veszteségek és tragédiák mindent más megvilágításba helyeznek. Tisztázzák az értékeket, és segítenek meghatározni a prioritásokat. Jobban rájössz, mint korábban bármikor, hogy mi a legfontosabb.

Az emberek és a kultúra azt akarja elhitetni veled, amivel rendelkezel határozza meg azt, hogy ki vagy és mi számít igazán az életben. De a Lukács evangéliuma 12. rész 15. versében Jézus azt mondta: „Az életet nem azzal mérik, hogy mennyi van az embernek” (NCV fordítás). Ne keverd össze a nettó bevételeidet az önértékeléseddel! A kettőnek semmi köze egymáshoz! Ne keverd össze a vagyonodat a Krisztusban elfoglalt helyeddel és a céloddal! Ne keverd össze azt, amiből élsz, azzal, amiért élsz!

Várhatsz, amíg veszteséget tapasztalsz, hogy eldöntsd, miért élsz. Vagy már most eldöntheted, hogy tisztázd az értékeidet, és emlékezz arra, hogy mi a fontos: a kapcsolatok és az emberek. Az emberek számítanak, nem a dolgok.

Ne veszítsd el az örömödet olyan dolgok miatt, amelyek nem fontosak.

Láttál már halottaskocsit, ami egy költöztető autó húz? A Biblia azt mondja az Timóteus 1 levele 6. rész 7. versében: „Semmit sem hoztunk a világra, tehát semmit sem vihetünk ki” (NCV fordítás). Emlékszem, hallottam egy gazdag texasi olajmágnásról, akit a Cadillacjében temettek el. Miközben temették, egy ott álló ember azt mondta: „Ember, ez aztán az élet!”.

Nem - az ember halott!

Az igazi biztonsághoz az kell, hogy az életedet olyasmire építsd, amit nem lehet elvenni tőled. A munkádat el lehet venni tőled? Igen. Nincs olyan, hogy munkahelyi biztonság. Elveszítheted az egészségedet? Elveszítheted az életed? Elveszítheted a házastársadat? Igen. Elveszítheted a fiatalos szépségedet? Igen!

Arra az egy dologra kell építened az életedet, amit nem lehet elvenni tőled: az Istennel való kapcsolatodra Jézus Krisztus által.

Ha életed szilárd alapja Jézus, akkor még a legnehezebb küzdelmeidben is lesz reményed, békéd és örömöd. Képes leszel átvészelni a veszteséggel teli időszakot.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mi az, ami az életedből kiderül, hogy a legfontosabb számodra?
  • Milyen más módon tudod értékeidet tisztázni azért, hogy az segítsen téged?
  • Mit kell tenned, hogy megerősítsd a kapcsolataidat, hogy azok prioritást élvezzenek az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.08.23.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása