Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Beszélgess Istennel arról, ami foglalkoztat

2024. szeptember 20. 03:00 - FodorImi

father-and-son-2258681_1920_1.jpg

„Az Úr olyan, mint az apa a gyermekeihez, gyengéd és könyörületes azokhoz, akik félik őt.” Zsoltárok 103,13 (NLT)

Isten szereti, ha bármit megbeszélsz vele. Bármi is érdekel téged, Istent is érdekli. Három okból szeretné, ha beszélgetnél vele arról, ami érdekel.

Isten szeret téged. Azért létezel, mert Isten szeretni akar téged. Ez az oka annak, hogy élsz! Ha szeretsz valakit, akkor téged is érdekel, ami őt érdekli. Sok dolog azért kezdett el érdekelni, mert a feleségemet érdekli, és mert szeretem őt. Isten ugyanígy érez irántad, de ezerszer jobban.

Isten adta neked ezeket az érdeklődési köröket. Ismered azokat a hobbikat, sportokat és minden olyan dolgot, amit szeretsz csinálni? Ezeket a vágyaidat a Teremtődtől kaptad. Ő „huzalozott” így velük, ami azt jelenti, hogy ő jobban tudja, mi érdekel téged, mint te magad. Ő szeret téged, és örömmel látja, hogy élvezed azokat a dolgokat, amelyeknek szeretetére teremtett téged.

Isten szeret beszélgetni a gyermekeivel. Ő a te Atyád. A szülőket érdekli, hogy mi érdekli a gyerekeiket. Előfordult már, hogy unatkoztál imádkozás közben? Ha igen, az azért van, mert olyan dolgokról beszélsz, amiről úgy gondolod, hogy beszélned kellene, nem pedig arról, ami valójában érdekel. Isten jó Atya, és érdekli, hogy téged mi érdekel.

A Biblia ezt így mondja: „Az Úr olyan, mint az apa a gyermekeihez, gyengéd és könyörületes azokhoz, akik féltik őt” (Zsoltárok 103,13 NLT).

Ha szülő vagy, megvártad, amíg a gyerekeid beszélni tudnak, hogy elkezdd őket szeretni? Természetesen nem. Mélységesen szeretted őket, még mielőtt megszülettek volna, vagy akár egyetlen szót is mondtak volna. Akár beszélsz valaha is Istennel imádságban, akár nem, Ő mélyen szeret téged, ahogyan egy szülő is szereti a gyermekét, még mielőtt az beszélni tudna.

Ahogy azonban a gyerekek nőni kezdenek, a szülők vágynak arra, hogy beszélgessenek velük. Tudni akarják, hogy mit gondolnak, mit éreznek, és azt akarják, hogy megosszák velük a terheiket és örömeiket. Örülni akarnak gyermekeik érdeklődésének, és meg akarják hallgatni a nézőpontjukat.

Isten ilyen kapcsolatot szeretne veled. Szeret téged, akár kommunikálsz vele, akár nem. De vágyik arra a napra, amikor felnősz, és beszélsz vele a számodra fontos dolgokról.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mikor imádkozol leggyakrabban? Úgy érzed, hogy bármikor beszélhetsz Istennel?
  • Ha szülő vagy, milyen módon szeretnéd, hogy a gyermekeid kommunikáljanak veled? Te is ugyanilyen módon beszélsz Istennel?
  • Melyek azok a dolgok, amelyek a leginkább érdekelnek? Mikor beszéltél utoljára ezekről Istennel?

*(daily Hope by Rick Warren – 2024.09.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása