Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A kereszt lehetővé teszi az imádságot

2024. szeptember 24. 03:00 - Lencsés Tamás

Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?

(Róm 8,32)

Mivel Isten mindig jó, a te javadat még a sajátja fölé is helyezi.

Ez a Jó hír: a Király áldozza fel magát a népéért. A mesékben mindenki meghal a királyért, és mindenáron megvédi a királyt. A világon csak egyetlen olyan történet van, ahol a király meghal a népéért. Ezt evangéliumnak hívják.

A kereszténységet egy egyedi történet jellemzi, amely különbözik a világ minden más vallásától. Isten azt mondja, hogy vétkeztél és büntetést érdemelsz. Azonban ez még nem a történet vége. A reményt Pál apostol a rómaiakhoz írt levelének 6. fejezetében lévő 23. versben találjuk meg, ahol a Biblia azt mondja: Mert a bűn zsoldja a halál, Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.”

Ez azt jelenti, hogy mivel Isten igazságos, valakinek meg kell fizetnie a bűneidért. Azonban mivel ő egy jó és szent Isten, és szeret téged, ezért tervet készített a megmentésedre. Isten Fia, Jézus Krisztus eljött a földre, és meghalt a bűneidért. Ez a szeretet végső kifejeződése. A Király meghal a népéért, a Pásztor meghal a juhaiért.

Soha senki nem ajánlotta fel, hogy megfizessen a bűneidért, Istent kivéve. Jézus nem a római kormányzat miatt halt meg a kereszten. Ő a szeretet miatt halt meg. Annyira szeretett téged, hogy hajlandó volt meghalni érted, mert ő jó és irgalmas.

Amit Isten érted tett a kereszten, az teszi lehetővé az imádságot.

Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyan ne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?” (Róm 8,32)

Amikor Jézus Krisztus meghalt érted a kereszten, megoldotta a legnagyobb problémádat. Minden más probléma, ami az életedben van, sokkal kisebb ehhez képest. Isten eléggé szeretett ahhoz, hogy meghaljon érted az ő jóságában, nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy segítsen a számláid, az egészséged és a kapcsolataid vonatkozásában? Semmi sem túl nagy Isten számára. Azonban az is igaz, hogy semmi, ami fontos neked, nem túl kicsi ahhoz, hogy beszélj vele róla.

Nincs semmi, amit ne tudnál Isten elé vinni imában. Eléggé szeretett ahhoz, hogy meghaljon érted, és eléggé szeret ahhoz, hogy válaszoljon az imáidra.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Mit nem vittél Isten elé imádságban, mert azt gondoltad, hogy túl nagy vagy túl kicsi?
  • Amennyiben belegondolsz abba, hogy Jézus megoldotta a legnagyobb problémádat a kereszten, hogyan változtatja meg ez az imádsággal kapcsolatos szemléletedet?
  • Mit fogsz ma Istenre bízni, hiszen már rábíztad az üdvösségedet?

Kész vagy Jézust követni?

Akkor imádkozd el ezt az egyszerű imát: „Atyám, elédhozom az összes szégyenemet, megbánásomat, neheztelésemet és aggodalmaimat. Nem akarok többé így élni! Szabadságban akarok élni, és tudom, hogy ezt csak a te Fiad, Jézus Krisztus által találhatom meg. 
Ma megvallom neked a bűneimet, és kérlek, bocsáss meg nekem. Köszönöm neked, Jézus, hogy utat teremtettél számomra a megbocsátásra és elfogadásra annak köszönhetően, amit a kereszten és a feltámadásodban tettél. Alávetem magam neked, mint életem Urának, és követni akarlak életem hátralévő részében. Kérlek, tölts be szereteteddel és reménységeddel, és segíts, hogy hitben járjak. Ezt a te nevedben kérem. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.17.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása