Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennel bármiről beszélhetsz

2024. szeptember 27. 03:00 - Antal Péter Dávid

beautiful-view-beach_s.jpg"Ha keleten túlra repülnék, vagy nyugaton a legtávolabbi helyen laknék, te ott lennél, hogy vezess, és segíts nekem." (Zsolt 139,9 GNT)

Soha, de soha nem vagy egyedül, mert Isten egyszerre jelen van minden dimenzióban.

Isten ott van a múltban, a jelenben, a jövőben. Ott van a mennyben és itt van a földön. A szellemvilágban is jelen van. Ő a mi világunkban is itt van. Benned van, feletted van, körülötted van – mert Ő többdimenziós.

Nem létezik annyi isten, hogy mindegyik egy dimerziót lefedjen. Egy Isten van az Atya, a Fiú és a Szentlélek személyében. Mivel ő többdimenziós, te soha nem vagy egyedül.

„Hová mehetnék, hogy elmeneküljek előled? Hol tudnék kikerülni a jelenléted elől? Ha felmennék a mennybe, ott lennél; ha lefeküdnék a holtak világába, ott lennél. Ha elrepülnék keleten túlra, vagy a legtávolabbi helyen laknék nyugaton, ott lennél, hogy vezess, és segíts nekem. Megkérhetném a sötétséget, hogy rejtsen el . . . de még a sötétség sem sötét számodra, és az éjszaka olyan fényes, mint a nappal. A sötétség és a világosság neked ugyanolyan.” (Zsolt 139:7-12 GNT).

Ne próbálj bújócskát játszani Istennel. Mindenhol, ahol megpróbálsz elrejtőzni, már ott van. Ez Isten mindenütt való jelenléte. Mindenhol ott van! Mindenben benne van. Ő a kezdet és a vég. Nincs olyan hely, ahol voltál, nincs olyan hely, ahol vagy, és nincs olyan hely, ahol nem leszel, ahol Isten nem volt, nincs, vagy nem lesz. Ez bátorítson téged. Nem számít, merre indulsz, Isten veled fog járni, és már ott lesz, hogy találkozzon veled.

Mivel Isten a világ minden dimenziójában ott van – még azokban a dimenziókban is, amelyekről nem tudunk –, beszélhetsz vele életed minden dimenziójáról. Már most megérti! Semmi olyat nem hozhatnál neki a múltadból, jelenedből vagy jövődből, amit ne tudna teljes mértékben irányítani.

Az imáid soha nem érik Istent váratlanul. Mindet elmondhatod neki!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent, ha Isten mindenütt való jelenléte félelmet kelt? Ha Isten mindenütt való jelenléte félelmet kelt benned, mire van szükséged ahhoz, hogy megbékélj Istennel és nyugalmat találj?
  • Életed melyik dimenziójáról esik nehezedre beszélni Istennel?
  • Miért van az néha, hogy nem akarsz beszélni Istennel olyan dolgokról, amelyekről tudod, hogy ő is tud mindent?

 

Akarod Jézust követni mostantól?

Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, akkor mondd el ezt az imát: „Kedves Jézusom, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit valaha tettem, megbocsátod, és egy napon befogadsz örökkévaló mennyei otthonodba.

„Megvallom bűnömet, és Uramként és Megváltómként fogadlak életembe. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által jön, és nem bármi olyanért, amit én teszek. Ma az életem minden részét átadom a te kezedbe.

„Hálás vagyok a feltétel nélküli szeretetedért. Életem hátralévő részét arra akarom fordítani, hogy téged szeressek és szolgáljak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Rád bízom az életem, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre angolul, és tudasd ezt velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.20.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása