Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Folytasd a beszélgetést Istennel

2024. szeptember 29. 03:00 - papk

man-1868418_640.jpg

„Imádkozzatok Lélekben mindenkor és minden alkalommal.” Ef 6,18

Tudtad, hogy nem kell azzal befejezned az imáidat, hogy „Jézus nevében. Ámen”? Sőt, egyáltalán nem kell befejezned az imádkozást.

Az ima egy folyamatos beszélgetés Istennel. Soha nem kell befejezni! Úgy beszélgethetsz vele, mint egy baráttal vagy egy szerető apával. Ha valami felmerül, akkor beszélj róla Istennel. Aztán talán eltelik egy-két perc, és valami másról beszélsz vele.

Egy másik módja annak, hogy úgy gondolj az imádságra, hogy az egy lelki lélegzetvétel. Nem gondolsz a légzésre - csak csinálod. Ugyanígy az imádságnak is olyan természetessé kell válnia, hogy ne is gondolj rá.

Jelenleg az imáid talán sok szándékos gondolkodást igényelnek. De kialakíthatod az imádkozás szokását, hogy még csak gondolkodnod se kelljen azon, hogy mikor kezdd el, vagy mit mondj. Bizonyos értelemben ez olyan, mintha magadhoz beszélnél. Mindenről beszélsz magaddal, amit megtapasztalsz - mindig! Kezdj el inkább Istennel beszélgetni. A beszélgetéses imádkozáshoz egyszerűen beszélj Istennel arról, ami az adott pillanatban érdekel.

„Imádkozzatok Lélekben mindenkor és minden alkalommal” (Efézus 6,18 NLT fordítás). Ez azt jelenti, hogy bárhol, bármikor, bármiről beszélhetsz Istennel, ahogy a Lélek vezet. Ha Isten valamit a szívedre helyez, imádkozz érte!

Talán olyan valaki vagy, akinek gyakran nincs kedve imádkozni. Ha nincs kedved imádkozni, az azt jelenti, hogy a rossz dolgokért imádkozol. Isten azt akarja, hogy beszélj vele mindenről, ami érdekel, és mindenről, amit érzel. Istennek nincs szüksége arra, hogy elmondd neki, mi történik az életedben - ő már tudja. De azt akarja, hogy beszélj vele, ahogyan egy apa vagy egy anya vágyik arra, hogy a gyermekei beszéljenek vele.

Tartsd fenn az Istennel való beszélgetést a napod során. Beszélj vele arról, amit érzel, és sokkal több kedved lesz imádkozni.

 Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miről beszélsz leggyakrabban Istennel? Gondolod, hogy ezt szeretné leginkább hallani tőled?
  • Az új lelki szokások nem véletlenül jönnek létre. Hogyan gyakorolhatod, hogy egész napodban nyitott, folyamatos beszélgetést folytass Istennel?
  • Mit jelent „Lélekben imádkozni”?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

Isten bebizonyította jóságát a Fia, Jézus Krisztus által. A Biblia azt mondja: „Mert Isten így szerette a világot: Egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (János 3,16 CSB fordítás).

Készen állsz arra, hogy bízz Istenben, hogy beteljesíti ígéretét a vele való örök életről? Ha igen, kezdd azzal, hogy ezt az egyszerű imát imádkozod: „Kedves Istenem, bevallom, hogy vétkeztem ellened, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad, hogy meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy feltámasztottad őt az életre. Szeretnék Jézusban mint Megváltómban bízni, és a mai naptól kezdve őt mint Urat követni. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem (angolul) egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.22.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása