Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istent keresd, ne csak az ajándékait!

2024. október 07. 03:00 - Lencsés Tamás

Az ÚR letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent.

(Zsolt 14,2)

Keresztények milliói töltik az idejüket azzal, hogy Istentől remélnek valamit, és nem Istent magát remélik megtalálni.

Amikor gyógyulásért és felépülésért imádkozol, nem baj, ha csodát vársz. Azonban végső soron Istent kell keresned, nem pedig egy jelet, jólétet, vagy ezer más isteni ajándékot. Az imádnak így kellene hangoznia: „Istenem, téged akarlak! Szeretnélek megismerni.” Amikor Istent keresed, minden mást is megkapsz.

Isten sok mindent ígér a Bibliában azoknak, akik őt keresik:

„de megalázza magát népem, amelyet rólam neveztek el, ha imádkoznak, keresnek engem és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat. (2Krón 7,14)

„Szeretem azokat, akik engem szeretnek, megtalálnak engem, akik keresnek.” (Péld 8,17)

„Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istenhez járul, annak hinnie kell, hogy ő van, és megjutalmazza azokat, akik őt keresik.” (Zsid 11,6)

„De ha keresni fogod ott az URat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívedből és teljes lelkedből kutatsz majd utána...nem hagy akkor cserben, és nem hagy elpusztulni, mert irgalmas Isten az ÚR, a te Istened.” (5Móz 4,29, 31)

Istent keresd, ne csak az áldásait! Ez azt jelenti, hogy akár megkapod a kívánt választ, akár nem, örömöt találsz abban, hogy jobban megismerheted Istent. Még ha nem is azt kapod, amit te a legjobbnak gondolsz, akkor is elégedett leszel azzal, amit Isten jónak lát adni.

Amikor váláson, vetélésen vagy elbocsátáson mész keresztül, keresd Istent annál is jobban, mint ahogy a fájdalmadból való szabadulást keresed!

Ez azonban ne csak időtöltés legyen! Ne a szabad perceidben keresd Istent, miután végeztél a munkával, vagy a közösségi média görgetésével. Isten keresése legyen az első helyen!

„Az ÚR letekint a mennyből az emberekre, hogy lássa, van-e köztük értelmes, aki keresi az Istent.” (Zsolt 14,2)

Ritka, amikor valaki valóban komolyan keresi Istent. A legtöbben csak annyit akarunk Istentől, hogy megáldjon minket, de azt már nem, hogy megváltoztasson.

Az ember nem válik olimpiai sportolóvá a szabadidejében. Ugyanígy nem leszel Jézus Krisztus hűséges tanítványa sem azáltal, hogy időd maradékában foglalkozol vele. Add neki az elsőt és a legjobbat, és ő minden ígéretét be fogja tartani.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez: 

  • Milyen módon szántad Istenre a maradék idődet, amikor a lelki növekedés felé tett lépésekről volt szó?
  • Mit jelent a gyakorlatban Istent keresni? Mik azok a dolgok, amikkel nap mint nap megmutathatod Istennek, hogy mindennél jobban szeretnéd megismerni őt?
  • Miként kezdheted úgy az imáidat, hogy először azt köszönöd meg Istennek, aki, és nem csak azt, amit adott neked? Miért fontos ez?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.09.30.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása