Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne lepődj meg, ha nehézségekbe ütközöl

2024. október 14. 03:00 - Antal Péter Dávid

beach-colorful-sunset-calm-sea.jpgMindezt azért mondtam el nektek, hogy énbennem bízva rendíthetetlenek legyetek, és bizonyosság és nagy békesség legyen bennetek. Ebben az istentelen világban továbbra is nehézségeket fogtok megtapasztalni. De ne csüggedjetek el! Én legyőztem a világot." János 16:33 (MSG)

Problémákon megyünk keresztül az életben. Vannak olyan időszakok, amikor a világunk felborul, minden megremeg és nem tudod, melyik út van előre.

Ezek a nehéz idők nem „talán” bekövetkeznek majd, hanem biztos, hogy eljönnek. És Jézus azt mondta, hogy ne csodálkozzunk ezen. A Message fordításban ezt így hangzik: „Mindezt azért mondtam el nektek, hogy énbennem bízva rendíthetetlenek legyetek, és bizonyosság és nagy békesség legyen bennetek. Ebben az istentelen világban továbbra is nehézségeket fogtok megtapasztalni. De ne csüggedjetek el! ! Én legyőztem a világot.” János 16:33 (MSG)

Jézus azt mondja, hogy a nehézségek és problémák az élet normális részei ebben a megromlott világban. A mennyben minden tökéletes, de a földön minden megromlott a bűn miatt. Minden kapcsolat megromlott, és minden ember megromlott. A gazdaság is rosszul működik. Még az időjárás is teljesen felborult.

Mivel a földön minden elromlott, nem szabad elvárnunk, hogy itt a dolgok tökéletesek legyenek. Valójában, ha valami rossz történik az életedben, ahelyett, hogy azt mondanád: „Miért velem történik?”, akár azt is mondhatnád: „Miért ne történhetne ez meg velem? Itt élek a földön."

De bármilyen nehézséggel nézel is szembe, tudhatod, hogy Jézus az, aki irányítja a dolgokat. Azt mondta: „Ne csüggedjetek el! Én legyőztem a világot." Ha bízol benne, megnyugodhatsz ebben az igazságban.

A Róma 8:28 ugyanezt az igazságot osztja meg: „Isten mindent javára fordít azoknak, akik szeretik Istent, és akiket szándéka szerint elhívott.” (NLT). Ez azt jelenti, hogy még a legrosszabb dolgokat is a javunkra fordítja? Igen, azt. Még a saját bűneinket is? Igen.

Isten a keresztre feszítéseket feltámadásokká változtathatja. Ő jót tud kihozni a rosszból.  Jóból bárki tud jót kihozni, de csak Isten tudja a rosszat jóvá változtatni.

Bármilyen probléma is van most az életedben, bízhatsz abban, hogy Isten jóra fogja azt fordítani. Ezért inkább elfogadás és remény legyen benned, és ne meglepődés és kétségbeesés.

A Biblia ezt tanítja: „Kedves barátaim, ne csodálkozzatok a tüzes próbákon, amelyeken majd keresztül mentek, mintha valami furcsa dolog történne veletek. Inkább örüljetek nagyon – mert ezek a megpróbáltatások Krisztus társává tesznek benneteket az ő szenvedésében, hogy abban a csodálatos örömben legyen részetek, hogy láthatjátok az Ő dicsőségét, amikor az az egész világnak kinyilatkoztatásra kerül.” (1Péter 4:12–13 NLT).

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez: 

  • Amikor nehézséget tapasztalsz, hajlamos vagy azt kérdezni, hogy „Miért velem történik ez?”, vagy inkább azt mondod, „Miért ne történhetne ez meg velem?"
  • Mikor láttad, hogy Isten jót hozott ki egy rossz helyzetből a múltban?
  • Milyen nehéz helyzet csábít most kétségbeesésre? Hogyan ad reményt az a tudat, hogy Isten minden helyzetből jót tud kihozni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.10.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása