Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gondjaid a javadra is válhatnak

2024. október 17. 03:00 - Lilla:)

stop-2440154_1920.jpg

"Téged is tágas helyre vezetne a nyomorúság torkából, oda, ahol nincs szorongattatás, és bőven kerülne asztalodra zsíros étel." (Jób 36,16)

Tudtad, hogy a fájdalom megvédhet valami sokkal rosszabbtól? Lehet, hogy egy problémával kell szembenézned, de valójában ez megóv egy nagyobb bajtól. Lehet, hogy nem kaptad meg a munkát, amit akartál, talán elszalasztottál egy lehetőséget, esetleg nem tudtál eljutni valahova – azonban Isten ezáltal óvott meg egy káros helyzettől.

Néha egy probléma áldás álruhában.

Évekkel ezelőtt az egyik barátomat, aki egy üzletember, megkérték, hogy tegyen meg egy etikátlan dolgot. Ő ezt visszautasította a Jézusba vetett hite miatt. Elbocsátották, elvesztette az állását és a nyugdíját. Egy hónappal később az FCC eljárást indított a cég ellen, és sokan börtönbe kerültek. A barátom hálát adott Istennek, hogy kirúgták, hisz ez mentette meg őt egy rosszabb sorstól.

Amikor Jób szenvedett, a barátja azt mondta neki: "Téged is tágas helyre vezetne a nyomorúság torkából, oda, ahol nincs szorongattatás, és bőven kerülne asztalodra zsíros étel." (Jób 36,16)

A problémák gyakran felkészítenek a sikerre és Isten nagyobb és jobb tervére, mely a szabadsághoz vezet. Ez hit kérdése, ahol fel kell tenned magadnak egy kérdést, amikor problémával szembesülsz: Bízol Istenben?

József fel kellett hogy tegye magának ezt a kérdést. Volt egy látomása arról, hogy nagyszerű vezető lesz, de élete első 40 évében minden rosszul ment. Testvérei elárulták, rabszolgának adták, hamisan megvádolták és bebörtönözték, József mégis pontosan oda jutott, ahova Isten akarta, hogy kerüljön. Később Egyiptom második legbefolyásosabb embere lett, és megmentette az egész nemzetet.

József azt mondta: "Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa." (1Móz 50,20)

Vannak emberek, akik ártani akarnak neked, de Isten jót akar. Isten nagyobb az ellenségeidnél és a kritikusaidnál.

A pásztoroknak néha el kell törniük az elkóborlásra hajlamos juh lábát, hogy megvédjék a ragadozóktól. Ha Istennek el kell törnie a lábad, hogy biztonságban legyél, akkor meg fogja tenni. Ő ennyire szeret téged.

A csalódások és a kitérők gyakran Istennel való találkozók, amiket a te javadra tervez.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • A múltbéli kudarcaid, problémáid vagy csalódásaid közül melyek váltak álruhás áldássá?
  • Miért bízhatsz jobban Isten nézőpontjában a problémáiddal kapcsolatban, mint a saját perspektívádban?
  • Isten megoldotta a legnagyobb problémádat: módot teremtett arra, hogy örökre a családja része lehess. Hogyan befolyásolja ez azt, ahogyan az összes többi problémádra tekintesz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.10.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása