Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Akadályok Isten akaratának megismerése előtt

2010. június 14. 00:00 - BManka

„Ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.”  (Efezusi levél 5:17)

Minden nap beszélek olyan emberekkel, akik ezt mondják: „Ha van Isten, és engedte, hogy megszülessek, és még mindig élek, akkor mi a terve velem?”

„Miért vagyok itt, és mit kellene tennem? Hogy találom ki Isten akaratát úgy, hogy ne vesztegessem el az életemet?”

A Biblia ezt mondja: „Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak.  Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.” (Efezusi levél 5:15-17)

Bölcs dolog rájönni, miért is vagyok a földön. Bolondság úgy leélni az életet, hogy fogalmunk sincs róla. Szerencsére Isten nem játszadozik velünk. Azt akarja, hogy megértsük az Ő akaratát a mi életünkre nézve. Amikor a helytelen dolgokra tekintünk, korlátokat állítunk fel, amelyek megakadályozzák, hogy rájöjjünk Isten akaratára.

Például:

  • Isten akarata nem egy érzésről szól. Isten tervének felfedezése nem pusztán érzelmi megtapasztaláson keresztül történik. Az életedre vonatkozó terve valóságos, nem misztikus.
  •  Isten akarata nem egy recept. Isten akarata nem valami lépésről-lépésre követhető művelet, amit szigorúan követned kell az életed során. Az élet nem ilyen egyszerű! Többre van szükséged egy receptnél.

Íme a megoldás: Isten akarata az életeddel egy barátsággal kezdődik. Istent sokkal jobban érdekli, hogy kapcsolatot építs vele, mint, hogy egy sor szabályt kövess.

Mindenekelőtt Isten azt akarja, hogy úgy ismerd őt, ahogy ő ismer téged. Amint létrejön ez a kapcsolat, minden más – karrier, család, célok, szórakozás, ambíciók, pénzügyek, egészség és barátok – a megfelelő helyre kerül.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. június 7.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása