Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csendesség: a terv legyen egyszerű

2010. július 22. 00:00 - jletti

"Vizsgálj meg engem, oh, Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-e nálam gonoszságnak valamilyen útja? És vezérelj engem az örökkévalóság útján!" (Zsolt. 119:23-24)

Ahhoz, hogy hasznosan töltsük el a mindennapi csendességet, szükségünk lesz egy ú.n. tervre, amit követhetünk. De a terv legyen egyszerű.

1. Várj az Úrra (Lazíts) - Légy csöndben egy percre, ne "rohanj" az Úr jelenlétéhez és ne kezdj el egyből beszélni. Kövesd az Úr intéseit: "Légy csöndben és várj az Úrra" (Zsolt. 46:10, És.30:15, 40:31,). Légy csöndben egy rövid ideig és próbálj meg áhitatban maradni.

2. Imádkozz röviden (Kérés) - Ez még nem maga a csendesség, hanem egy rövid nyitó ima, hogy az Úr  megtisztítsa a szívedet és felkészítsen a közösen eltöltött időre. Két részlet a Szentírásból, melyeket érdemes megjegyezni:

"Vizsgálj meg engem, oh, Isten, és ismerd meg szívemet! Próbálj meg engem, és ismerd meg gondolataimat! És lásd meg, ha van-e nálam gonoszságnak valamilyen útja? És vezérelj engem az örökkévalóság útján!" (Zsolt. 119: 23-24, 1Ján. 1:9)

"Nyisd meg az én szemeimet, hogy szemléljem  a te törvényednek csodálatos voltát."(Zsolt. 119:18, Ján.16:13).

Össze kell hangolódnod a Könyv írójával, hogy megértsd a Könyvet!

3. Olvasd a Szentírást (Olvasás) - Itt kezdődik az Úrral való beszélgetés. Ő beszél hozzád az igéjén keresztül, te pedig az imán keresztül beszélhetsz Hozzá. Olvasd a Bibliádat...

* Lassan. Ne siess, ne olvass sokat egyszerre, ne rohanj.

* Ismételj. Olvass egy részletet újra meg újra, míg az elmédben ki nem alakul egy kép, arról, amit olvasol. Az ok, amiatt sok ember nem tud kiigazodni a Biblián, az mert nem olvassa a Szentírást újra meg újra.

* Megállás nélkül. Ne állj meg a mondat közepén, olvasd végig és vizsgáld meg alaposan. Csak a tiszta élvezet miatt olvasd az Igét, hogy az Úr tudjon szólni hozzád. Emlékezz arra, hogy a cél itt nem az információszerzés, hanem hogy táplálkozz az Igéből és hogy jobban megismerd Krisztust.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. július 15.)

Szólj hozzá!
Címkék: csendesség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása