Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy imádkozzunk hatékonyan?

2010. július 23. 03:00 - FHanna

Ha pontos választ akarsz, akkor pontosítanod kell a kérésed. Ha az imád általános kérésekből áll, honnan fogod tudni, hogy kaptál-e rájuk válazt?

"Emlékezz vissza arra az ígéretre, amelyet kijelentettél szolgádnak, Mózesnek: Ha ti hűtlenek lesztek, én elszélesztelek benneteket a népek közé." Neh. 1:8

Itt van 4 titok a megválaszolt imáról Nehémiás életéből:

1. Formáld a kérésed Isten jelleméhez!

 Imádkozz úgy, hogy tudod, hogy Isten válaszolni fog: "Elvárom, hogy válaszolj erre az imára azért, aki vagy. Te egy hű Isten vagy. Te egy nagy Isten vagy. Te egy szerető Isten vagy. Te egy csodálatos Isten vagy. Te meg tudod oldani ezt a problémát, Istenem!"


2. Valld meg a bűnöket, amiknek tudatában vagy!

Miután Nehémiás megalapozza az imáját arra, hogy ki Isten; megvallja a bűneit. Azt mondja: "Vétkeztünk". Azt mondja: "Megvallom...én is...az én atyám háza népe is...nagy gonoszságot követtünk el ellened...nem engedelmeskedtünk." Nem Nehémiás hibája volt, hogy Izrael fogságba került. Még meg sem született, mikor ez történt, hanem már a fogságba született. Mégis magát is belevonja a népe bűneibe. Azt mondja: "A bűn részese voltam."


3. Követeld Isten ígéreteit!

Nehémiás így imádkozik az Úrhoz: "Emlékezz vissza arrra az ígéretre, amelyet kijelentettél szolgádnak, Mózesnek." El tudod képzelni, hogy azt mondod Istennek: "Emlékezz!"? Nehémiás emlékezteti Istent egy ígéretére, amit Izrael népének tett. Valójában így imádkozik: "Istenem, te figyelmeztetted Mózest, hogy, ha hűtlenek leszünk, elveszítjük Izrael földjét. De megígérted, hogy, ha megbánjuk bűneinket, akkor visszaadod nekünk."
Kell Istent emlékeztetni? Nem. Elfelejti, amit ígért? Nem. Akkor miért emlékeztetjük? Mert ez nekünk segít emlékezni, mit ígért Isten.


4. Pontosítsd, hogy mit kérsz!

Ha pontos választ akarsz, akkor pontosítanod kell a kérésed. Ha az imád általános kérésekből áll, honnan fogod tudni, hogy kaptál-e rájuk választ?

(Daily Hope by Rick Warren, 2010.07.16.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása