Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gondolatok, amelyek meghatározzák az életedet

2010. július 25. 03:00 - FodorImi


"Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!" -
Vigyázzatok, hogyan gondolkodtok; a gondolkodásotok formálja az életeteket
(Péld. 4:23 – fordítás, GNT)
 

A Biblia azt mondja, a gondolkodásunk hatással van az életünkre. Például:
 

Az értelmezésem hatással van a helyzetemre – Nem az a lényeg, hogy mi történik velem, hanem az, hogy, hogyan viszonyulok hozzá. Az, ahogyan reagálok, meghatározza, hogy a körülmények jobbá formálnak, vagy keserűbbé tesznek engem. Tekinthetek mindent úgy, mint akadályt, vagy mint lehetőséget a növekedésre – egy kő, amely elbuktat, vagy egy kő, amit lépcsőként használhatok, hogy feljebb lépjek.
 

A hitem meghatározza a viselkedésemet – Mindig a hitünknek megfelelően cselekszünk, még akkor is, aha ezek a gondolatok tévesek. Például, gyermekként, ha azt hitted, hogy az ágyad melletti árnyék egy szörny, a tested félelemmel válaszolt (adrenalin, remegés), még akkor is, ha ez nem volt igaz. Ezért olyan fontos, hogy légy bizonyos, helyes információk alapján cselekszel. A magadról, az életedről és Istenről kialakított meggyőződésed meghatározza az életvezetésed.


Ahogyan beszélek magamról, az meghatározza az önbecsülésemet – Folyamatosan beszélünk magunkhoz. A magaddal való beszélgetéseidben leszólod magad? Hagyd ezt abba! „Ahogy gondolkodik a szívében, olyan ő maga” (Péld 23:7 fordítás – NKJV)
 

(Daily Hope by Rick Warren 2010.07.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása