Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten adja az érdeklődést

2010. július 28. 02:04 - Lenard J

"Szívében tükröződik az ember." (Példabeszédek 27.19.)

A Biblia a "szív" kifejezést használja, hogy kifejezze a benned lévő vágyak sorát: reményt, érdeklődést, törekvéseket, álmokat, bizonyos dolgok iránti kötődést, vonzalmat. A szívedben ábrázolódnak ki a különböző érzelmeid- hogy mit szeretsz, vagy hogy, mi foglalkoztat a legjobban. Még manapság is használjuk a következő kifejezést: "Teljes szívemből szeretlek."

A Biblia azt mondja, hogy az vagy, ami a szívedben van, s nem az, amit mások gondolnak rólad, vagy amilyenné bizonyos körülmények kényszerítenek.(Példabeszédek 27.19.) Olyan vagy, amilyen a szíved. Az határozza meg, hogy miért mondasz valamit, miért érzel vagy viselkedsz egy adott módon.

Fizikailag mindannyiunknak egyedi szívverése van. Csak úgy, ahogy egyedi az ujjlenyomatunk, vagy a retinánk és íriszünk lenyomata, vagy a hangszinünk, ugyanúgy a szívverésünket ritmusa is egyedi. Elképesztő, hogy a több milliárd ember közül, aki a világon valaha is élt, soha senkinek nem volt a tiedhez hasonló szívverése.

Ugyanígy Isten mindannyiunknak egyedi érzelmeki mozgatórugókat ad. A minket érdeklő dolgok, események, vagy kürülmények hatására szaporábbá válik a szívverésünk is. Ösztönösen foglalkozol bizonyos dolgokkal, míg más dolgokra ügyet sem vetsz. Ezek jelzések arról, hogy hol kellene szolgálnod az életedben.

A szív jellemzésére egy másik kifejezés a szenvedélyesség. Vannak témák, amelyek mély, szenvedélyes érzelmeket váltanak ki, míg más dolgok iránt nem is lehetnél közömbösebb. Bizonyos események felcsigázzák az érdeklődésedet, és megragadják a figyelmedet, míg más események egyszerűen lehervasztanak, vagy halálra untatnak. Ezek a dolgok rámutatnak a szívedre; figyelj ezekre a belső sugalmakra. Ezek rámutatnak arra, hogy milyen szolgálatot szánt neked Isten.

A felnőtté válás folyamán felfedezted magadban, hogy - talán családodban egyedüliként- bizonyos dolgok iránt ösztönösen érdeklődsz.

Honnan jött az érdeklődés ezek iránt? Istentől.

Istennek terve volt ezekkel a veleszületett érdeklődési területekkel. Ezek az érzelmi hajtóerői a szívednek kulcsfontosságú szerepet töltenek be ahhoz, hogy megérthesd szolgálatod mibenlétét.

Ne hagyd figyelmen kívül azt, ami iránt érdeklődést érzel; vizsgáld meg annak a lehetőségét, hogy hogyan használhatod fel ezeket Isten dicsőségére. Oka van annak, hogy éppen ezekben a dolgokban leled örömödet.
 

(Rick Warren, Daily Hope 2010. július 21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása