Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bízz Istenben és maradj becsületes!

2010. augusztus 14. 03:00 - FodorImi

„Jobb a feddhetetlenül élő szegény annál, aki gazdag, de görbe utakon jár.” (Péld. 28,6)

„Néha annak a nyomása, hogy lépést tartsunk a többiekkel, olyan erőteljes, hogy még minket, hívőket is megkísért, hogy engedjünk az elveinkből, erkölcsi normáinkból.”

Isten nem adja áldását a becstelenségre. Példabeszédek 16:11 azt mondja: „Az ÚRé az igaz mérleg és mérőserpenyő, az ő művei a zacskóban tartott súlyok.” „Az ÚR becsületességet követel minden üzleti ügyben.” (LB – fordítás) Ebben benne vannak a bérek, az eladások, az adók is. Ha Isten áldását akarod az üzleti ügyeidre, akkor becsületesnek kell lenned. Nem verheted át az embereket.

Miért? Mert Jézus azt mondta: „Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?” (Máté 16:26)

„Az ÚR áldása gazdagít meg, a gyarapodást nem lehet erőltetni.” (Példabeszédek 10:22) Ismertél olyan embert, aki gazdagságot halmozott fel, de épp ez sodorta bajba? A tisztességtelenül szerzett jövedelem mindig bajt hoz. Mindig.

Ha tisztességtelen vagy másokkal, az mindig ellened fog fordulni. Ha azt gondolod, hogy nem kapnak rajta, tudd, az óra még ketyeg, a játék még tart, az ítélet még el fog jönni. Nem csúfolhatod meg Istent büntetlenül. Amit vetsz, szükségszerűen azt fogod aratni.

Néha az előbbre jutás kényszere – vagy éppen annak a nyomása, hogy másokkal lépést tartsunk – olyan erőteljes, hogy még minket, hívőket is megkísért, hogy engedjünk az elveinkből, erkölcsi normáinkból. Lehet, hogy csak egy kicsit ferdítjük az igazságot azért, hogy több pénzhez jussunk. Lehet, hogy túlértékelünk valamit, vagy lehet, hogy nem mondjuk el a vevőnek, hogy hibás az áru, amit eladunk neki.

Lehet, hogy beírunk olyan adókedvezményt, ami valójában nem illet meg. Vagy éppen nem mondjuk el az igazat egy helyzetben. Miért? Mert a pénz utáni vágy olyan erős az életünkben, hogy sokszor meg is feledkezünk róla.

A döntés arról, hogy azt teszed, ami helyes és Istenben bízol, nem egyszer és mindenkorra szóló döntés, hanem olyan, amit napról napra, pillanatról pillanatra meg kell hoznod. Isten azonban azt ígérte, hogy betölti a szükségeid, ha becsületes maradsz.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010.08.07.)

Szólj hozzá!
Címkék: pénz pénzügyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása