Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus megérti a félelmeidet és a kísértéseidet

2010. szeptember 03. 03:00 - FHanna

"Jézus megérti a félelmeinket és a kísértéseinket; a Biblia azt írja, hogy mindenben megkísértetett, mégsem követett el bűnt."

 

"Mivel tehát nagy főpapunk van, aki áthatolt az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk hitvallásunkhoz.  Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsid. 4:14-16)

 Két kérdésem van ma számodra:

Milyen területen van szükséged önuralomra? Mi nincs az irányításod alatt az életedben?
 
Mi ijeszt meg a leginkább? Az elbukástól való félelem? A rossz egészségtől való félelem? Az elválástól való félelem? A visszautasítástól való félelem? A jövőtől való félelem?

 Jézus azt mondja, hogy ezek imatémák; dolgok, amikről mindenképp beszélned kellene az Úrral. Imádkoznod kell azokért a területekért, ahol a legtöbb kísértés ér. Imádkoznod kell azokért a területekért, amik halálra rémítenek.

Jézus megérti a félelmeinket és a kísértéseinket; a Biblia azt írja, hogy mindenben megkísértetett, mégsem követett el bűnt.

A Biblia azt írja, hogy Jézus eljött a földre; itt járt harminchárom évig; és ami kísértés embert érhet, ő mindet megtapasztalta, ugyanazokat, amiket mi is tapasztalunk. Nem bűn kísértésbe esni; a bűn az, ha engedsz a kísértésnek.

A Biblia azt mondja, Jézus megtapasztalta a lehető legnagyobb kísértést, mégsem engedett neki. Ez azt is jelenti, hogy, mikor így imádkozol: "Küszködök ezen a területen. Nem vagyok képes végig csinálni, csak bukdácsolok és folyton elesek.", Jézus ezt megérti, hisz volt ott. Tudja, milyen érzés. Tudja milyen érzés, mikor szomorú és mérges akarsz lenni, és ostorznád magad. Tudja milyen érzés, mikor nem értenek meg és, mikor magányos vagy.

Mert Jézus "megérti minden gyengeségünket" (Zsid.4:15 CEV-fordító). A Biblia azt írja: "Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk." (Zsid. 4:16)

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. 08. 27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása