Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szabadságot akar adni neked!

2010. szeptember 22. 03:00 - husztin

 

"Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek" (Ján. 8:36, MBT)
A világ úgy határozza meg a szabadságot, mint egy "korlátok nélkül élet" lehetőségét:
- 'Mindent megtehetek, amit csak akarok; Mindent kimondhatok, ami csak jól esik, anélkül, hogy bárki is megmondhatná nekem, hogy mit tegyek.'
Mindenki mást megégethetsz magad körül, de te csak járd a saját utadat, ahogy tetszik. A világ azt mondja, hogy elérheted a saját szabadságodat, de csak azon az áron, ha teljesen önző leszel.
 
Mégis a Biblia szerint az igazi szabadság Jézus által érhető el:
 Így hát, ha a Fiú szabadít meg titeket, akkor lesztek tényleg szabadokká.(Ján.8.36, Csia)
 
Az igazi szabadság szabad a félelemtől, a bűntudattól, az aggódástól, keserűségtől és a haláltól. Szabad vagy, hogy abbahagyd a tettetést, szabad vagy rá, hogy igazán önmagad légy.
 
Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a fajta félelmektől? Azáltal, ha engeded, hogy Jézus szeressen téged! János apostol tanítása szerint: 
" A szeretetben nincsen félelem; a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet; mert aki fél, azt a büntetés gondolata tartja fogva; aki tehát fél, annak nem tökéletes a szeretete. (1Ján 4:18, Budai)
 
Amikor rádöbbensz arra, hogy Isten mennyire szeret téged, attól kezdve fogsz igazi szabadságban élni. Amikor tudatosítod magadban, hogy "Isten a szeretet", valójában Istent dicsőited az Ő lényéért. A dicsőítés cselekményével összhangban áll, hogy hogy Ő egy szerető, gondoskodó, bőkezű Isten és ezért mi bízhatunk az Ő hozzánk való szeretetében. (1 Ján. 4:16, NIV alapján)
 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása