Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Járj Isten kedvében azzal, hogy pénzügyi nyilvántartást vezetsz

2010. november 10. 12:35 - LiliNR

Ismerd meg juhaidat egyenként, törődj gondosan a nyájakkal, mert a kincs nem marad meg örökké... (Példabeszédek 27:23-24a)

Amikor Jézus követésére gondolsz, valószínűleg nem jut eszedbe, hogy megfelelő pénzügyi nyilvántartást vezess, de Isten azt akarja, hogy tartsd szem előtt amit költesz, amivel tartozol és amit megkeresel.

Ha annyi időt töltenél el azzal, hogy írásba foglalod a pénzügyeidet, mint amennyit azzal töltesz, hogy aggódsz miattuk, akkor valószínűleg sokkal kevesebb dolog miatt kellene aggódnod.

A Biblia azt mondja, hogy szükségünk van arra, hogy gondosan figyelemmel kövessük pénzügyi érdekeltségeinket. "Ismerd meg juhaidat egyenként...". Ma azt mondanánk: 'Ismerd meg részvényeidet egyenként.' Más szóval, szükséges, hogy tudjuk, mire megy el a pénzünk. Az emberek azt mondják, hogy a pénz beszél, de igazából csak csöndben elsétál. Mi pedig csodálkozunk, hogy hová tűnt el.

Az, hogyha nem tudod hová folyik el a pénzed egyenes út a katasztrófához. Adósságba jutsz, mert nem vezetsz megfelelő nyilvántartást, ami megmutatja neked, hogy valójában mi is történik a pénzügyeid területén. Ahogy a mondás tartja, odajutsz, hogy olyan pénzt költesz el, ami nem a tied, olyan dolgokra, amelyekre nincs szükséged, azért, hogy olyan embereknek imponálj, akiket még csak nem is kedvelsz.

És ez mindenféle problémát gerjeszt az életedben. Amikor csodálkozol, hogy az összes pénzed mire ment el, akkor az egy figyelmeztető jelzés. Már bajban vagy, hogyha nem tudod, hogy a pénzed mire megy el, mert a tudatlanság és a könnyen megszerezhető hitel bajt eredményez.

Tudnod kell azt, hogy mivel tartozol, mid van és mit keresel. Hogyha a következő tíz évedet Isten elhívásának akarod szentelni, akkor megfelelő pénzügyi nyilvántartást kell vezetned, mert a vagyon nagyon gyorsan el tud tűnni.

Gondolkodj el ezen: Ha annyi időt töltenél el azzal, hogy írásba foglalod a pénzügyeidet, mint amennyit azzal töltesz, hogy aggódsz miattuk, akkor valószínűleg sokkal kevesebb dolog miatt kellene aggódnod. Megfelelő pénzügyi nyilvántartást kell, hogy vezess, ha azt akarod, hogy Isten megáldja a pénzügyeidet.

(Rick Warren, Daily Hope, 2010.11.03.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása