Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tegyél félre, fektess be a jövőbe

2010. november 12. 03:00 - FHanna

Van egy kérdés, amit, ha felteszel magadnak, segíthet, hogy ne költsd el a pénzed: "Tényleg szükségem van erre?"

"Drága kincs és olaj van a bölcs hajlékában, az ostoba ember pedig eltékozolja azt." Péld. 21:20

Ha Isten áldását akarod a pénzügyeidre, akkor meg kell tanulnod félretenni és a jövőbe fektetni. A Biblia sokat beszél a pénzügyi befektetésekről.

Valójában a Péld. 21:20 Isten IQ-tesztje! Lássuk, milyen okos vagy: a bölcs emberek félretesznek, a bolondok pedig elköltik, amit kapnak.

Meglep az a tény, hogy Japánban az emberek átlagosan 25%-át félreteszik a jövedelmüknek? Az európaiak átlagosan 18%-át. Míg az amerikaiak tavaly 1%-kal többet költöttek mint amennyit keresnek. Sok ember a nyugdíjas éveiben iszonyú szegény lesz, mert nem kezdett el gyűjteni elég korán; nem fektetett a jövőbe, ami az egyik legfontosabb lett volna.

De van egy kérdés, amit, ha felteszel magadnak, segíthet, hogy ne költsd el a pénzed. Igazán egyszerű. Kérdezd meg magadtól, mikor valamit készülnél megvenni: "Tényleg szükségem van erre?". Aztán pedig légy őszinte magadhoz!

Például: Tényleg szükségem van egy új kocsira? - Hát, tudom, hogy jó lenne... De tényleg szükségem van egy új autóra? Tényleg szükségem van erre az felújításra? -Tudom, hogy jó lenne, de tényleg szükségem van rá?

A legfőbb pénzügyi igazság ez: ha elköltöd a pénzed, többé már nem a tied. Míg, ha félreteszed, a pénzed dolgozik neked. Legtöbbünkkel az a probléma, hogy mi dolgozunk a pénzünkért, ahelyett, hogy hagynánk, hogy a pénzünk dolgozzon nekünk. Ha Isten akarata szerint kezeled a pénzügyeidet, akkor kijöhetsz az adósságaidból és áldott lehetsz.

A Biblia azt tanítja, könnyen jött pénz, könnyen megy, de az apránként szerzett jövedelem, nő. "Könnyen szerzett vagyon elfogy, de aki keze munkájával gyűjt, az gyarapodik." Péld. 13:11

Sok ember azt gondolja: "Nem tudnék sokat félretenni, úgyhogy inkább nem is teszek félre semmit". De ez nem a félretett pénz mennyiségéről szól, hanem a következetességről. Szép lassan növekedni fog, amit félre teszel.

Tehát fizess először Istennek, aztán magadnak. Ha pedig félreteszed a pénzed, akkor hagyod, hogy az dolgozzon neked.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010.11.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása